Autor:

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Snadné
Porce: 4
Kroupová směs
Uzené maso
- plec, krkovice... 200 -
250 g
Kroupy
vařené v osolené vodě, scezené
800 g
Česnek
nastrouhaný
2 stroužek
Rajský protlak 3 lžíce
Vejce 2 ks
Olej  
Cibule
velká
2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Bešamel
Olej
z pánve po osmažených holubcích
 
Hladká mouka 60 g
Vývar
dle chuti: masový zeleninový, z kostky cca
1 l
Sůl  
Dále
Kysané zelí 500 g
Zelné listy
z hlávky kysaného zelí nebo spařené z hlávkového zelí, cca
10 ks
Sádlo
nebo olej na vymazání pekáče
 
Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Postup přípravy:

Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s okapanými kroupami (nepropláchnutými!), osolíme, opepříme a po zchladnutí vmícháme vejce.

Směsí plníme větší zelné listy, ze kterých jsme vykrojili silné části košťálu a pevně zabalíme. Takto připravené holubce osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem (sádlem) dozlatova. Osmažené je přendáme a vyskládáme těsně vedle sebe do vymazaného pekáče nebo většího kastrolu. Pozor! Při smažení, pokud nejsou listy suché, to dost prská.

Do výpeku po houbcích přisypeme mouku, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a zrůžovět. Pak za stálého míchání přiléváme vývar a uvaříme si bešamelovou omáčku, kterou dle chuti můžeme trošku přisolit.

Na holubce nasypeme kysané zelí i s nálevem, zalijeme bešamelem, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba na hodinu. Po vyndání z trouby necháme asi 10-15 minut odpočinout již odkryté a můžeme podávat.

Pokud nemáme rádi kroupy, můžeme směs vyrobit z dušené rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Svíčková omáčka s muffinem Báječný oběd na Boží hod i na Štěpána Články z

Komentáře k receptu: Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web