Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kroupová směs
    • 250
      g uzené maso - plec, krkovice... 200 -
    • 800
      g kroupy vařené v osolené vodě, scezené
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • 2
      ks cibule velká
    • sůl
    • pepř mletý
  • Bešamel
    • olej z pánve po osmažených holubcích
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      l vývar dle chuti: masový zeleninový, z kostky cca
    • sůl
  • Dále
    • 500
      g kysané zelí
    • 10
      ks zelné listy z hlávky kysaného zelí nebo spařené z hlávkového zelí, cca
    • sádlo nebo olej na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s okapanými kroupami (nepropláchnutými!), osolíme, opepříme a po zchladnutí vmícháme vejce.
2
Směsí plníme větší zelné listy, ze kterých jsme vykrojili silné části košťálu a pevně zabalíme. Takto připravené holubce osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem (sádlem) dozlatova. Osmažené je přendáme a vyskládáme těsně vedle sebe do vymazaného pekáče nebo většího kastrolu. Pozor! Při smažení, pokud nejsou listy suché, to dost prská.
3
Do výpeku po houbcích přisypeme mouku, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a zrůžovět. Pak za stálého míchání přiléváme vývar a uvaříme si bešamelovou omáčku, kterou dle chuti můžeme trošku přisolit.
4
Na holubce nasypeme kysané zelí i s nálevem, zalijeme bešamelem, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba na hodinu. Po vyndání z trouby necháme asi 10-15 minut odpočinout již odkryté a můžeme podávat.
5
Pokud nemáme rádi kroupy, můžeme směs vyrobit z dušené rýže.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.