"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kroupy - uvařené
    • 500
      g brambory - uvařené
    • 200
      g cibule
    • 250
      g pikantní klobása - maďarská, papriková...
    • 1
      sklenice zeleninové lečo - velká sklenice nebo dvě menší
    • sůl nebo grilovací koření s obsahem soli
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca
    • olej nebo sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, dáme do vymazaného pekáče, uhladíme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Podáváme se sklenicí vychlazeného piva.
2
Výborné i zastudena, když zbude.

Komentáře k receptu

  • Nadina
    Nadina |

    17. 7. 2016 17:52

    Takovou kombinaci surovin jsem zkusila dnes poprvé a bylo to opravdu výborné. Lečo jsem použila svoje.

  • Božena Horáková
    Božena Horáková |

    6. 1. 2016 09:41

    Snadné jídlo z jednoho pekáče, kompozice výborná a chuť vynikající. Děkuji vám za recept.

  • karel
    karel |

    4. 5. 2015 18:21

    dobré

  • karel
    karel |

    4. 5. 2015 18:20

    dobré

  • Lenka
    Lenka |

    9. 4. 2015 20:50

    Taky nám kroupovník moc chutnal :-*

  • alfred
    alfred |

    5. 9. 2014 20:35

    je to dobré