Autor:

Jahodové lívanečky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mléko 500 ml
Hnědý rum 2 lžíce
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Hladká mouka
dle hustoty těsta, cca
400 ks
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Jahody
očištěné, pokrájené, 400 -
500 g
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na přebytečný tuk
 
Jahodové lívanečky

Postup přípravy:

Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Makarony s pancettou Zapečte to! 4x večeře do trouby Články z

Komentáře k receptu: Jahodové lívanečky

Komentáře

  1. megie   14.06.2016 | 10:54 | reagovat |

    jsou skvělý <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web