Rybízový koláč podle paní Mixové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na potření
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 70
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce
  • Na těsto
    • 300
      g máslo (rozpuštěné)
    • 600
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cukr krupice
  • Na náplň
    • 1
      kg červený rybíz (nebo jakýkoliv jiný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému.
2
Asi třetinu těsta odebereme a necháme pak nahoru na moučník na drobenku. Těsto namačkáme na plech,který jsme vystlali pečícím papírem. Nahoru na těsto nalijeme směs ze zakysané smetany, vajec, cukru a na tuto potřenou buchtu nasypeme oprané kuličky rybízu. Nakonec rozdrobíme zbytek těsta jako drobenku. Výborný rybízový koláč dáme péct asi na 30 minut do trouby na 180 °C.
3
Upečený rybízový koláč pocukrujeme mletým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hope.rock
    Hope.rock |

    17. 5. 2012 17:11

    Koláč jsem zrovna dopekla, vypadá velmi chutně. Bohužel, těsto bylo patlavé a se drobenkou jsem opravdu nebyla zrovna nadšená. Klasická drobenka s vanilkovým cukříkem a normální herou, která se postupně rozmělní v rukou, je tisíckrát lepší než tato z těsta (tekuté máslo no... nic moc..)