Jahodové koláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 45
      g máslo (vychlazené,pokrájené na kostičky)
    • 1
      hrnek podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek jahody
    • čokoláda - mléčná 1½ hrnku nesekané mléčné čokolády(čokoládových peciček)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 200°C. Omyjte jahody a pokrájejte je na větší kousky. Do velké mísy prosejte mouku, cukr, sodu, kypřící prášek a sůl. V menší nádobě smíchejte podmáslí a vejce.
2
Do moučného mixu přidejte kostky studeného másla a pomocí dvou nožů se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky a zapracovat do mouky. Pak tam přilijte podmáslí s vejcem a dobře promíchejte vidličkou nebo vařečkou.
3
Vsypte jahody a čokoládu a dobře je do těsta vmíchejte. Přendejte na pomoučený vál a vytvarujte bochníček, který rozkrájíte na 8 trojúhelníků. Ty dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20 minut nebo až budou mít zlatavou barvu.
4
//Zdroj: Labuznik.cz//

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    14. 4. 2015 17:24

    www.labuznik.cz