Autor:

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Snadné
Těsto
Hladká mouka 3,5 hrnek
Mléko 1 hrnek
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Sůl
špetka
 
Rozpuštěné máslo
, vlažné
70 g
Droždí 1 kostka
Náplň
Mléko 450 g
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 3 lžíce
Rozinky
1 balení
Ingredience
Mléko
na potření před pečením
 
Pečící papír  
Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Postup přípravy:

Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, vlažné máslo, vymícháme hladké těsto a v teple necháme pod utěrkou cca hodinu kynout.
Z mléka, cukru, pudinku uvaříme pudink, do kterého vmícháme rozinky. Já nedával celé balení, to by na nás bylo příliš.
Těsto poté vyválíme na tenký plát, ten potřeme zchladlým pudinkem, plát srolujeme a nakrájíme na cca dvoucentimetrové dílky-šneky. Ty pokládáme na plech s pečícím papírem. Před pečením je potřeme mlékem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů dozlatova a dokřupava asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.83 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 12x)
Báječný bochník Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Báječný bochník Články z

Komentáře k receptu: Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Komentáře

  1. Alena   21.09.2016 | 17:13 | reagovat | závadný

    Dneska jsem je upekla a nevystačil mi pudink, tak půlku jsem jen pomazala rozpuštěným málem,posypala hnědým cukrem a skořicí a chutnají našemu tátovi víc než pudinkové :-)

  2. Jitka Šumová   20.03.2016 | 10:01 | reagovat | závadný

    Měla jsem doma o víkend na hlídání spolu s našima třema vejlupkama i dva od sestry, tak jsem jsem jim šneky děla a chutnaly jim tolik, že jsem sama ani nestihla pořádně ochutnat a ani pořádně vychladnout neměly šanci :D

  3. petra   06.02.2015 | 19:05 | reagovat | závadný

    šneci jsou bezvadný, rozinky nemáme rádi , tak jsme dali víc pudinku. sice trochu vytekl, ale i tak bezva pečivo k čaji

  4. Monika   20.11.2014 | 19:22 | reagovat | závadný

    pudinku dávám dvojtou dávku a droždí bohatě stačí půl kostky, jinak mňam

  5. vykuk   11.11.2014 | 18:22 | reagovat | závadný

    Bylo to dobrý, akorát to dlouho nevydrželo :-D :-D

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web