Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks jablka - větší
    • 1
      hrnek hrubá mouka cca
    • sůl
    • perník na strouhání
    • bílý jogurt
    • cukr krupice nebo vanilkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z něj mokrou rukou uděláme knedlíky o velikosti pingpongového míčku, které dáme vařit do osolené vody, klasicky - až vyplavou, jsou hotové, takže tak za 4-5 minut. Podáváme ihned, přelité oslazeným jogurtem a sypané strouhaným perníkem.
2
Podle chuti můžeme polít i máslem, posypat skořicovým cukrem, dozdobit zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem...
3
Zkoušel jsem jablka nastrouhat jak na jemném, tak i na hrubém struhadle a obojí je dobré. U knedlíků s nahrubo strouhaným jablkem je jen vidět na řezu.
4
Dobrá obměna knedlíků je do těsta přimíchat trochu skořice nebo čerstvě nastrouhané citronové kůry.
5
Vařil jsem podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    31. 1. 2016 11:13

    Na to že je to recept od Hrušky jsou knedlíky super!

  • Emča
    Emča |

    19. 8. 2015 15:01

    Řekla jsem si že to zkusím a když to nedopadne tak se nic nestane. Dopadlo to a byla to senzace takže budu dělat znovu :-D

  • Ondra
    Ondra |

    25. 9. 2014 19:03

    přistrouhal sem citron a to sem ani nečekal, že to bude tak dobrý 8-)

  • Markéta
    Markéta |

    25. 3. 2014 12:42

    Musím říct, že jsou fakt dobré. Hlavně cením tu rychlost. S opraženým perníkem a cukrem byly moc dobré.

  • Jana
    Jana |

    30. 1. 2014 13:40

    Musela jsem je taky zkusit, nedaly by mi klid, jablka mám svoje a bez hrnku mouky se obejdu. Nešlo mi na rozum, že tam není ani vajíčko a přece drží dohromady, a drží. Nejsou takové jako s droždím, ale se skořicí a máslem nám chutnaly. Ideální budou hlavně když se pospíchá.