Autor:

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Jablka
- větší
3 ks
Hrubá mouka
cca
1 hrnek
Sůl  
Perník na strouhání  
Bílý jogurt  
Cukr krupice
nebo vanilkový
 
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Postup přípravy:

Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z něj mokrou rukou uděláme knedlíky o velikosti pingpongového míčku, které dáme vařit do osolené vody, klasicky - až vyplavou, jsou hotové, takže tak za 4-5 minut. Podáváme ihned, přelité oslazeným jogurtem a sypané strouhaným perníkem.

Podle chuti můžeme polít i máslem, posypat skořicovým cukrem, dozdobit zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem...

Zkoušel jsem jablka nastrouhat jak na jemném, tak i na hrubém struhadle a obojí je dobré. U knedlíků s nahrubo strouhaným jablkem je jen vidět na řezu.

Dobrá obměna knedlíků je do těsta přimíchat trochu skořice nebo čerstvě nastrouhané citronové kůry.

Vařil jsem podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Komentáře

  1. Štěpánka   31.01.2016 | 11:13 | reagovat |

    Na to že je to recept od Hrušky jsou knedlíky super!

  2. Emča   19.08.2015 | 15:01 | reagovat |

    Řekla jsem si že to zkusím a když to nedopadne tak se nic nestane. Dopadlo to a byla to senzace takže budu dělat znovu :-D

  3. Ondra   25.09.2014 | 19:03 | reagovat |

    přistrouhal sem citron a to sem ani nečekal, že to bude tak dobrý 8-)

  4. Jana   30.01.2014 | 13:40 | reagovat |

    Musela jsem je taky zkusit, nedaly by mi klid, jablka mám svoje a bez hrnku mouky se obejdu. Nešlo mi na rozum, že tam není ani vajíčko a přece drží dohromady, a drží. Nejsou takové jako s droždím, ale se skořicí a máslem nám chutnaly. Ideální budou hlavně když se pospíchá.

    1. Markéta   25.03.2014 | 12:42 | reagovat |

      Musím říct, že jsou fakt dobré. Hlavně cením tu rychlost. S opraženým perníkem a cukrem byly moc dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web