Autor:

Uzené cukety nebo lilky - zapečené

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Cuketa
- mladá (nebo lilek)
500 g
Uzený bok
nebo libovější uzená slanina
200 g
Olej
nebo máslo na potření pekáčku
 
Česnek
nebo koření či bylinky dle chuti
 
Sůl  
Uzený sýr
- nastrouhaný
 
Uzené cukety nebo lilky - zapečené

Postup přípravy:

Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky.

Cukety (lilky) dáme do vymazaného pekáčku, zasypeme slaninou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Když nám zelenina zezlátne a slanina pustí tuk, přidáme nasekaný česnek nebo bylinky, promícháme a dáme ještě krátce zapéct.
Pak vše osolíme (můžeme i opepřit) a ihned podáváme. Na talíři ještě horké posypeme dle chuti sýrem nebo sýr můžeme přidat do pekáčku a necháme roztavit úplně.

Podáváme s čerstvým pečivem, toustem...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Červená řepa s křenem a jablky Zavařovat můžete i v zimě! Články z

Komentáře k receptu: Uzené cukety nebo lilky - zapečené

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web