549
Vepřové maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme osmažit do pánve s rozpáleným olejem společně s očištěnou a na měsíčky... více o Vepřové s hruškou a Hermelínem
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kousky. Dejte do zapékací mísy, zalijte citronovou šťávou a přidejte hřebíček. Perníčky nadrobte... více o Hruškový crumble s perníkem
Hrušky oloupeme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme jádřince. Aby se nám při pečení "nehoupaly", jen mírně kulatou stranu seřízneme a utvoříme jakousi... více o Pečená hruška s Hermelínem
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté přidejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a solí a nasypte k máslové směsi. Krátce... více o Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl... více o Valašské hruškové frgály s badyánem
Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Bagetu pokrájejte našikmo na tenčí plátky, každý krajíc potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C... více o Toasty s hruškami a gorgonzolou
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry,... více o Jablečné / hruškové těstoviny
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Kuře omyjte, osušte a opatrně mu uvolněte kůži na prsou – vsuňte pod kůži dva prsty, aby se uvolnila od masa, a vytvořte kapsu. Z citronu ostrouhejte... více o Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech... více o Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový... více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí... více o Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Zelí nakrouhejte, spařte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat. Olej v misce našlehejte metličkou s hořčicí, solí, pepřem a vmíchejte do zelí,... více o Hruškovo-zelný salát s klíčky
Změklý tuk, cukr, vejce utřeme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme povidly a... více o Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Řízky omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Z obou stran posolíme, popepříme, posypeme kořením na čínu, skořicí a jemně zaprášíme solamylem. Zprudka... více o Kuřecí na hruškách a slanině
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na... více o Česnekové plecko na hruškách
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené... více o Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej. Hrušky... více o Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu,... více o Pikantní zapékané hrušky
Dobře vychlazené hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a hrušky pokrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na dezertní talířky.... více o Hrušky s čokoládou a vaječným likérem
Máslo, cukr, griotku, sirup a vodu zahřejeme v misce z varného skla, přidáme oloupané, jádřinců zbavené a na osminky pokrájené hrušky a krátce je pod... více o Hrušky v griotce
Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a důlky po nich naplníme směsí medu, ořechů a skořice. Hrušky postavíme do zapékací misky, na každou místo stopky... více o Plzeňské hrušky
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a pečlivě odstraníme jádřince. Z medu, ořechů a zázvoru připravíme směs na obalení hrušek. Půlky hrušek osušíme... více o Pečené hrušky s ořechy
Omyté, oloupané hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Oprané švestky rozpůlíme a vyndáme pecky.... více o Hrušky se švestkami
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky... více o Hrušky s broskvemi v omáčce
Oloupeme hrušky, necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinece. V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme... více o Hrušky Krásná Helena
Hrušky umyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. S 250 ml převařené vody promícháme šťávu z citronu a touto zálivkou hrušky... více o Hrušky v anglickém krému
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.... více o Flambované hrušky s pomerančem
Nejprve si v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a... více o Rajská dle Ládi Hrušky
Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit... více o Čarodějnické brambory dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí.... více o Pivní preclíky dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme... více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Nejprve si omytá jablka rozkrojíme na půl, vykrojíme z nich jadřinec a půlky rozkrájíme na 1-2 mm tenké plátky. Listové těsto opatrně vyválíme do... více o Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky
Listové těsto opatrně rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na pravidelné čtverečky. Docílíme jednoduše, když budem stále půlit půlky. Čtverečky... více o Banánové šátečky dle Ládi Hrušky
Tento recept dělal Láďa Hruška speciálně pro Helenku Vondráčkovou. Postup je velmi jednoduchý a výsledek stojí za to! Oloupané banány rozpůlíme. V... více o Banánové sušenky pro Helenu Vondráčkovou dle Ládi Hrušky
Na tento recept je dobré, koupit vločky již pražené, nebo je doma dodatečně nasucho opražit na pánvi spolu s oříšky. Oříšky se hodí jakékoliv, volte... více o Domácí müsli tyčinky dle Ládi Hrušky
Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou. Vše pak... více o Pečené želvičky dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška tentokrát ukázal v tv můj nejoblíbenější recept. Je snadný a tak moooc chutný :) Všechny ingredience které jsou vypsané na buchtičky si... více o Buchtičky se šodó dle Ládi Hrušky
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány. Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce... více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Nejprve je potřeba oddělit bílky od žloutků. Žloutky pak utřeme s cukrem - použijeme zatím tři čtvrtě z připraveného cukru. Přidáme ještě lžíci horké... více o Domácí piškoty dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si do hrnce vložíme oloupaná a nastrouhaná jablka. K tomu přidáme banány nakrájené na kolečka. Podlijeme hrnkem vody a začneme vařit.... více o Domácí přesnídávka dle Ládi Hrušky
Nejprve si uvaříme špagety, ponecháme je v hrnci a k nim rozklepneme 4 rozšlehaná vejce. Dále k tomu přidáme na kostičky nakrájený sýr, také uzeninu a... více o Špagetová pizza dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané... více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.... více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Zde je naprosto jednoduchý postup! Všechny suroviny uvedené v receptu, smícháme v misce a vypracujeme poctivé těsto. Z těsta pak utvoříme jakousi... více o Čarodějnické prsty dle Ládi Hrušky
Recept je naprosto jednoduchý. Jde o knedlíky NEKYNUTÉ, které budete díky tomu mít raz dva :) Do misky si nasypeme hrnek mouky a přidáme špetku soli.... více o Švestkové knedlíky dle Ládi Hrušky
Omytá, olupaná a nahrubo nastrouhaná jablka vložíme dohrnce. Podlijeme cca 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a dusíme 5 minut. Poté si v jiné... více o Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky
Zde je velmi snadný postup na luxusní kompotovaná jablka! :) Jablka si oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jadřince. Dáme do hrnce a zalijeme... více o Jablečný kompot dle Ládi Hrušky
Nic nebylo nalezeno