Pivní preclíky dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí. Necháme pracovat. Mezitím si vezmeme misku, nasypeme do ní mouku s cukrem. Pokud se kvásek už zvedl, přidáme ho do misky, stejně jako olej, sůl, pepř a
2
zbytek piva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nyní po nějakou dobu odpočívat.
3
Když nám těsto vykyne, vytvarujeme preclíky, Láďa Hruška doporučil jako možnost i tzv. preclíkové tyčinky. Svůj výtvor pak naskládáme na plech. Jemně potřeme trochou piva a posypeme třeba kmínem, mákem, solí.. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C kde pečivo necháváme zvolna dosušit.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Olej Pepř mletý Pivo Polohrubá mouka Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: