Pivní preclíky dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      dl olej
    • 1
      hrnek pivo
    • droždí 3/4 z kostky
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • bílek
    • 1
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí. Necháme pracovat. Mezitím si vezmeme misku, nasypeme do ní mouku s cukrem. Pokud se kvásek už zvedl, přidáme ho do misky, stejně jako olej, sůl, pepř a
2
zbytek piva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nyní po nějakou dobu odpočívat.
3
Když nám těsto vykyne, vytvarujeme preclíky, Láďa Hruška doporučil jako možnost i tzv. preclíkové tyčinky. Svůj výtvor pak naskládáme na plech. Jemně potřeme trochou piva a posypeme třeba kmínem, mákem, solí.. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C kde pečivo necháváme zvolna dosušit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.