Švestkové knedlíky dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek horká voda
    • sůl
    • švestky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Recept je naprosto jednoduchý. Jde o knedlíky NEKYNUTÉ, které budete díky tomu mít raz dva :)
2
Do misky si nasypeme hrnek mouky a přidáme špetku soli. Toto pak zalijeme horkou vodou. Vařečkou či za pomocí dlaní, vypracujeme těsto. Necháme chvilku odpočinout a pak z těsta utvoříme na vále jakéhosi hada. Na to pokládáme vždy s malým odstupeme švestku. Nožem pak rozkrájíme a oddělíme části těsta se švestkou tak, aby bylo možno z každého dílku švestku zabalit v knedlík. Každý knedlík pak ještě obalíme v mouce.
3
Připravené knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody, kde jsou asi tak za 7
4
minut hotové. Láďa Hruška doporučil servírovat s mákem, cukrem a přelít rozpuštěným máslem.
5
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • johny last
    johny last |

    16. 8. 2015 14:38

    těsto chuťově celkem dobré, ale špatně napsaný poměr voda/mouka, ve skutečnosti stačí 1/3. též jsme museli počkat až těsto zchladne, s vařící vodo se v ruce špatně pracuje.zkusili jsme tento recept jen proto,že nám došel tvaroh na přípravu tvarohového těsta