556
Papriky naskládejte na plech a dejte do trouby pod gril. Grilujte na maximum tak, aby slupka zčernala. V průběhu grilování občas otočte, aby se... více o Salát z grilované zeleniny
Maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Připravte si marinádu. Olej smíchejte s prolisovaným česnekem, medem, octem a bylinkami, vše... více o Tortilly s grilovanou zeleninou a kozím sýrem
Lilky nakrájejte na plátky silné asi 0,5 až 1 cm. Osolte je a nechte v cedníku 15 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou. Rajčata... více o Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Lososa osolte a opepřete, citron nakrájejte na kolečka. Na každý kousek ryby položte kolečko citronu, pár snítek tymiánu a obtočte jej dvěma plátky... více o Grilovaný losos ve slanině
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Rajčata nakrájejte na půlky, přidejte olivový olej a sůl a nechte péct v předehřáté troubě na 180 °C přibližně na 20-25 minut. Pečená rajčata vložte... více o Rajčatové pyré ke grilovanému masu
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či... více o Grilovaná cibule ve slanině
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu... více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Gril rozehřejte na střední teplotu. Žampiony pokrájejte na silnější plátky, dejte do misky, pokapejte trochou olivového oleje, přidejte tymián a... více o Topinka s grilovaným oštěpkem
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte.... více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte... více o Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí. Gril... více o Salát s grilovaným melounem
Rozehřejte gril. Bagety pokrájejte na silnější plátky, pokapejte olivovým olejem a opečte z obou stran dozlatova, zhruba 2–3 minuty. Broskve zbavte... více o Bruschetty s grilovanými broskvemi a mozzarellou
Nejprve připravte omáčku chimichurri. Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte. Lilek... více o Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.
Pstruhy očistíme, pokapeme citronem, osolíme, posypeme grilovacím kořením, do bříška vložíme kousek másla, bylinky. Pstruha položíme na alobal,... více o Grilovaní pstruzi obložení brambůrkem
Anglickou slaninu osmshneme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčicové... více o Karbanátek ke grilování
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Řízky osolíme, opepříme, posypeme kořením a potřeme rozmačkaným česnekem a bazalkou. Maso vložíme do mísy do které jsme vyleli obě piva a necháme... více o Grilování - Řízky na pivu
Vykoštěná kuřecí stehna nebo kotlety necháme přes noc naložené v marinádě umíchané z uvedených ingrediencí: šťáva z citrusů, pivo, chilli, olej, vinný... více o Citrusová marináda na kuře či kotlety - grilování
1. V misce smícháme koření, hořčici, med, worcestrovou omáčku a citronovou šťávu. 2. Nakrájíme cibuli na plátky. 3. Připravíme si velkou mísu a do ní... více o Kuřecí prsíčka na grilování
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané olejem necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna, aby... více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme... více o Pikantní žebírka na grilu
Maso nakrájíme přes vlákno na stejnoměrné plátky a zlehka naklepeme. Zeleninu nakrájíme na plátky. Maso a zeleninu dostatečně okořeníme. Vše zalijeme... více o Masová směs na grilu
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří... více o Klasický americký hamburger na grilu
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku,... více o Cukety na grilu tety Milice
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby... více o Apulijský pstruh na grilu
Slupku od banánu podélně nařízneme a podélně zakápneme plod medem. Banán i se slupkou zabalíme do alobalu a grilujeme zhruba 20 minut.... více o Medový banán na grilu
Dáme vařit brokolici na cca 10 minut. K ní později asi na 3 minuty vsypeme kukuřici. Poté scedíme. Kuskus vsypeme do hrnce, přidáme olivový olej a... více o Kuskus zapečený pod grilem
Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo. Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou... více o Vynikající marináda - nejen na gril
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné... více o Kuřecí špízy na gril
Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve... více o Masové kostky na thajském grillu
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu
Pstruha očistíme, osušíme a osolíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením bylinkové máslo. Dovnitř vložíme 2 plátky másla a 2 kousky oloupaného pomeranče... více o Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem
**Omáčka:** V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme... více o Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce
Natrháme si alobal tak , aby se nám potom treska dobře balila. Plátky okořeníme a položíme na alobal. Libovolné množství oliv (jakýkoliv druh) si... více o Treska na gril
Mleté maso ochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, grilovacím kořením, čerstvou červenou paprikou. Přidáme jemně nastrouhanou žemli, vejce a vodu,... více o Paprikové karbanátky na gril nebo pánev
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment
Menší žampiony očistíme a rozkrojíme na polovinu. Zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a napíchneme na grilovací jehlu. Pozvolna grilujeme.... více o Žampiony na grilu
Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na 5 ... více o Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou. Do marinády dejte na... více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Do mísy z moukou přistrouháme máslo. Přidáme cukr a vajíčko a těsto zpracováváme do hladka. Poté ho vyválíme. Těsto vytvarujeme do formy vyložené... více o Ovocný koláč s tvarohem na grilu
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou
Papriky omyjeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, feferony nebo kozí (beraní) rohy necháme celé, se stopkou. Zhruba 250 gramů paprik, feferon... dáme do... více o Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril
Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou… Celý článek
Špejle na grilování před používáním namočíme minimálně na 1/2 hodiny do vody. Pak se nespálí.… Celý článek