977
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod.... více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na... více o Chalupářský špíz z kuřete 2
1. - brambory nastrouháme a spojíme věsto s tvarohem,vejcem a solí. Tvarujeme menší knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a vaříme v mírně osolené vodě... více o 2 x tvarohové knedlíčky nasladko
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý... více o Perník s jablky 2
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a... více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Vařený brambor rozmačkáme vidličkou a smícháme s mascarpone. Vejce rozšleháme v misce. Rajčata, olivy, ančovičky nakrájíme na drobno a přidáme k... více o Italská omeleta 2
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidame hrášek, zalijeme cca 100 ml horké vody, osolíme... více o Prosté těstoviny s hráškem 2
Nejprve vytřeme pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dáme vařit brambory v celku (v slupce) a po uvaření oloupeme. Mezitím si nakrájíme uzené... více o Zapečené brambory 2
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici.... více o Svatomartinská husa 2
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut... více o Hrášková polévka 2
Oba cukry i kukuřičný sirup (seženete jej v obchodech se zdravou výživou) dejte do pánve, přidejte 60 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Za průběžného... více o Čokoládový nugát 2
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
1) Vše smícháme dohromady tak, aby řídké těsto bylo hladké. 2) Vymažeme si pečící papír, který potom vložíme do misky (např. skleněné). 3) Těsto... více o 4-3-2-1 bábovka
Do mísy rozklepněte vejce, rozšlehejte je metličkou, přidejte smetanu nebo šlehačku, sůl, pepř a bylinky. Ještě jednou promíchejte. Přichází řada na... více o Slaný koláč 2 v 1
1. Troubu na 225 °C, na plech naskládat kolečka salámu a péci asi 7 minut. Pak na každé kolečko dát lžičku zakysané smetany, lístky bazalky naskládat... více o Rychlé pohoštění 1. 2. 3.
Tvaroh, mouku a nastrouhaný tuk zpracujeme rychle v těsto. Necháme odpočinout. Potom vyválíme plát potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo... více o Tvarohové křupky na 2 způsoby
Do vyšší sklenice nalejeme: 1 díl KYSELÉ (šťáva z citronu nebo limety...), 2 díly SLADKĚ (grenadina, ovocná šťáva, sirup...), 3 díly SILNÉ (bílý rum,... více o 1 2 3 4
Větší pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem lehce pomažeme tukem. Vejce rozšleháme se smetanou a tabascem a vlijeme na horký tuk. Necháme usadit 20-30... více o Jarní omeleta pro 2
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Tvarohové knedlíky 2
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarák 2
Tatranky nastrouháme, k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g na jemno nasekaných nesolených arašídů. Ze směsi tvoříme... více o Ferrero Rocher 2
Maso očistíme, nakrájíma na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a žampiony a společně s masem dále osmahneme. Sundáme z plotny a... více o Minutkový guláš Stroganov 2
Med, cukr, vejce a Heru mícháme nad párou v hrnci. Pak smícháme 2kávové lžičky jedlé sody, kterou neutralizuji octem ( což údajně znamená ji trošičku... více o Medovník 2
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem ... více o Bleskový dort 2
Do nádoby dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše společně utřeme (můžeme k tomu použít ruční šlehač). Pak přidáme SALKO, popřípadě TATRU. Za... více o Vaječný koňak 2
Žloutky ušleháme s polovinou dávky cukru moučky do pěny. Postupně přimícháme mouku a sníh z bílků se zbytkem cukru moučka. Těsto rozetřeme na plech... více o Kávová roláda 2
Maso nakrájet na nudličky; smíchat ingredience na marinádu, přidat maso a dát přes noc do lednice. Rozpálit pánev a zprudka osmažit na lžíci oleje.... více o Žraločí ploutve 2
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se solamylem a kořením. Dáme odležet aspoň na 1/2 do lednice. Na pánvi rozehřejeme olej vložíme... více o Čínská pánev 2
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme. Dále si nastrouháme... více o Chlebové karbenátky č. 2.
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do... více o Zapečené fenykly
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a... více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k... více o Hruškový džem se zázvorem
Nastrouháme cuketu, přidáme vejce, cukr + vanilkový cukr, olej a zamícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a nalijeme... více o Cuketo-kokosový zákusek
Nakrájené fazolky uvaříme a scedíme. Strouhanku opražíme na oleji a promícháme s fazolkami. Vložíme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci... více o Zapečené fazolky se strouhankou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30... více o Linecké těsto pro začátečníky
Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin... více o Ořechový závin z cizrny
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.... více o Zavařená kapie
Panenky omyjeme a nakrojíme na půl. Podusíme houby do měkka a zahustíme jedním vajíčkem. Rozválíme listové těsto na velký plát na těsto položíme 2... více o Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné... více o Zapečená cuketa s mletým masem
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně... více o Zamilovaná očka
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme na sýr.... více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé... více o Vánoční hruškový závin
Těstoviny uvaříme al dente (na zkousnutí), na oleji osmažíme cibulku a přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Smažíme do měkka.... více o Těstoviny se žampiony
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém... více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Z dobře omytých listů hlávkového salátu vystříkáme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na... více o Zeleninový salát s francouzskou zálivkou
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je... více o Zapékané brambory se zeleninou
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs vlijeme do vymazaného pekáčku... více o Hrách zapékaný se zelím
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a... více o Jablkový závin z listového těsta
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Česnek nevyschne a dá se dobře loupat, když ho doma rozeberete na jednotlivé stroužky, uložíte… Celý článek
Ananas je vynikající exotické ovoce, které pořídíme v každém supermarketu. A není ani drahý.… Celý článek
Chuť čerstvých hub nic nenahradí a žampiony jsou dnes už běžně dostupné v každém supermarketu.… Celý článek
Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Potřebujete do pečení na jemno nasekat ořechy, oříšky, mandle a podobně? Vezměte si na pomoc… Celý článek
Není nad domácí sušenky. Jsou křehké, chutné a skvěle chutnají. Jejich příprava není vůbec… Celý článek
Nic nebylo nalezeno