Svatomartinská husa 2

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 300 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: shark.62

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg husa
    • 6
      ks jablko červená
    • 2
      lžíce sůl
    • 4
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici. Před samotným pečením rozkrojíme dvě jablka a vložíme do husy, díky nim zůstane husa hezky šťavnatá. Zbytek jablek rozkrojíme na čtvrtky a položíme je kolem husy.
2
Podlijeme vodou, případně i svatomartinským vínem, dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, a pečeme 20 minut. Následně troubu stáhneme na 140 stupňů a za občasného podlévání výpekem pečeme přibližně další čtyři hodiny (na první dvě můžeme přikrýt alobalem).
Použité ingredience v tomto receptu: Husa Jablko Kmín Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: