• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zelná polévka II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Zelná polévka II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zelná polévka II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová krkovice
      • mrkev
      • celer
      • cibule
      • česnek
      • brambory
      • kysané zelí
      • světlá jíška
      • sůl
      • pepř mletý
      • drcený kmín
      • majoránka
      • podravka
      • uzený špek kousek
      • 1
        lžička cukr
      • voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky. Vývar zcedíme, zředíme popřípadě horkou vodou, přidáme kmín, pepř a oloupané na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou s cibulovým základem. povaříme spolu s prolisovaným česnekem.
    2
    Než se maso uvaří připravíme si zelí do polévky: na kousku špeku nakrájeném na kostičky zpěníme jednu menší cibuli, přidáme trochu cukru, který mícháme spolu s cibulí, tím cibule zrůžoví a cukr zkaramelizuje. Přidáme kysané zelí, Podravku, přilijeme vodu a vaříme 1/4 hodiny.
    3
    Do zajíškovaného vývaru přidáme zpět na kostičky nakrájené maso, najemno nastrouhavnou zeleninu (mrkev a celer) a uvařené kysané zelí i se zelným vývarem. Krátce povaříme, sejmeme s plotny a přidáme majoránku.
    4
    Podáváme s chlebem. Tato polévka je vydatná a sytá. Lze jí nahradit celý oběd. Druhý den je ještě lepší.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zelná polévka

    Zelná polévka

    Zelná polévka III.

    Zelná polévka III.

    Dýňovo-zelná polévka

    Dýňovo-zelná polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tereza J.
      Tereza J. | 29. 12. 2007 09:16

      Anonym, ale každá polievka sa dá urobiť rôznym spôsobom. Určite aj tá vaša je výborná:)))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 28. 12. 2007 20:16

      Je spousta druhů zelňaček a každý z nás ji dělá trochu jinak....Ten karamel může být zajímavý .o)))

    • Anonym
      Anonym | 28. 12. 2007 16:26

      Nějak nechápu ten karamel a jíšku. A vlastně zelňačku dělám docela jinak.

    • nikol
      nikol | 27. 12. 2007 19:23

      vyborna zelnacka dekuji

    • nikolka
      nikolka | 27. 12. 2007 19:22

      vyborna polevka doma jsme si pochutnali

    • Anonym
      Anonym | 30. 6. 2005 19:19

      panebože, to musí být bašta, to fakt můžu....slibuju, že ji určitě udělám.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Majoránka Mrkev Pepř mletý Podravka Sůl Světlá jíška Uzený špek Vepřová krkovice Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jáhlová polévka s houbami

    Jáhlová polévka s houbami

    Kuskus s tofu

    Kuskus s tofu

    Jarní salát - vitamínová bomba

    Jarní salát - vitamínová bomba

    Plněné smažené brambory

    Plněné smažené brambory

    Palačinkový Dort s ovocem

    Palačinkový Dort s ovocem

    Jahodový dort se smetanou

    Jahodový dort se smetanou

    Bezlepková bábovka

    Bezlepková bábovka

    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

    Tiramisu se zakysanou smetanou

    Tiramisu se zakysanou smetanou

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Restované brambory - zázvorové
    Restované brambory -…
    30
    Křupavý bůček na hruškách a badyánu
    Křupavý bůček na…
    26
    Křupavý bůček
    Křupavý bůček
    25
    Kuřecí směs se zeleninou
    Kuřecí směs se zeleninou
    25
    (nejen) Cuketové špízy
    (nejen) Cuketové špízy

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    • Recepty.cz
    • Zelná polévka II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí