Zapékaní chrousti

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na sekanou
    • mleté maso (mix hovězí, vepřové)
    • 0,5
      kg kuřecí sekaná
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • majoránka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • strouhanka nebo rozmáčená houska v mléce a další ingredience dle chuti
  • Na chrousty
    • 300
      g těstoviny 200-300g, vrtule (jiné se nepropečou)
    • kysané zelí
    • slanina nakrájená
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • kari
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme. Upravené mleté maso rozdělíme na dva díly.
2
Mezitím jsme uvařili těstoviny (osolené). Těstovny smícháme s kysaným zelím (okapané), na kostky rozkrájenou slaninou, přidáme dvě vejce, kari, podle chuti cukr a sůl. Na dno pekáče rozválíme první díl sekané. Vrstvu posypeme těstovinami a zakryjeme druhým dílem rozválené sekané. Na sekanou volně naklademe na proužky nakrájenou slaninu.
3
Pozn.: pokud těstoviny - vrtule dostatečně zapečeme, máme pocit při jídle, jako by to byli chrousti.

Komentáře k receptu

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    19. 9. 2005 16:58

    A jakou,že mají mít ty těstoviny chut.To je jako na sladko,nebo se jen přisladí to zelí?