Zapékané těstoviny III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g těstoviny
    • 200
      g uzený bůček
    • 1
      ks špekáček
    • 200
      g tvrdý sýr eidam
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      ks vejce
    • 1,5
      dl mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • voda na vaření
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si vařit těstoviny do osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájíme na jemno cibuli, česnek, které na pánvi na oleji zesklovatíme. Uzené maso společně se špekáčkem nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve a restujeme.
2
Po chvíli přidáme jemně nakrájené kyselé zelí, špetku oregána a dále restujeme. V hrníčku rozmícháme vejce, do kterého přidáme trochu soli a mléko. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do zapékací mísy, které zalejeme vejcem s mlékem, přidáme směs s pánve a 100 g nastrouhaného sýru.
3
Vše promícháme a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Zbylých 100 g nastrouhaného sýru posypeme po povrchu. Dáme do trouby zapéct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míra
    Míra |

    24. 11. 2016 09:51

    A to má s vařením společného co ??? :-P

  • Míra
    Míra |

    24. 11. 2016 09:50

    A to má s vařením společného co ??? :-P

  • iris
    iris |

    1. 1. 2016 12:48

    vynikajici rychlovka,ktera je chutna,dokonce i muj mlsny buldog slinta okolo trouby :-P

  • Zuzana
    Zuzana |

    1. 4. 2015 20:46

    ..."sypat" ...vyjmenované slovo...ale jinak bez chyby ;)

  • Petr
    Petr |

    19. 2. 2015 01:06

    vynikajici - dava zapecenym testovinam novou dymenzi. Kvalita celeho pokrmu se dost odviji od kvality zeli.

  • Petr
    Petr |

    19. 2. 2015 01:06

    vynikajici - dava zapecenym testovinam novou dymenzi. Kvalita celeho pokrmu se dost odviji od kvality zeli.

  • Baju
    Baju |

    27. 12. 2014 13:34

    Slovo "výborné" dostatečně nevystihuje, jak je to opravdu výborné! Velmi jsme si pochutnali.

  • Mish.k.a
    Mish.k.a |

    30. 6. 2014 19:15

    Bylo mi řečeno, že těstoviny se mají zapékat na 160° :-)

  • Michal Ševčík
    Michal Ševčík |

    7. 1. 2014 18:06

    Jn. Taky se mi to stalo. Teď to du dělat podruhé a dám tam míň mlíka, respektive skoro žádný radši. Minule mě to pěkně vytočilo.

  • katie
    katie |

    16. 10. 2013 17:10

    Potrebovalabych malou ale pro mne dulezitou radu. Na kolik stupnu a jak dlouho pect? Dala sem to na 180 ale shora mi to hori a mleko jeste neni stuhle. =-O

  • kotvicka
    kotvicka |

    1. 8. 2013 12:43

    jako od maminky, přítel mě uctívá:)))

  • Důďa
    Důďa |

    4. 1. 2013 10:09

    Super recept!Vynikající! ;-)

  • romča
    romča |

    4. 3. 2012 13:34

    já to teprve uvařim takže nevím :-\ :-\ :-\

  • elinka
    elinka |

    4. 3. 2012 13:31

    je to dobrý akorát je mi líto že to není aštak vznikající O:-) vý te :-* :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    1. 3. 2012 22:47

    Luxusní! Uvařeno přesně podle receptu a naprosté nadšení. Mňam.

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    11. 11. 2009 20:03

    Prave si pochutnavam na techto testovinach. Jsou super.

  • anton 009
    anton 009 |

    19. 4. 2009 13:41

    velmi zajímavý recept, všichni známe 'flíčky s uzeným', trochu jsem nepochopil špekáček, kdo má domácí uzený bok, špekáček je zbytečný, já ho nemám koupil jsem česnekový bok, možná by byla dobrá smetana místo mlíka, ale musím říct, zelí dělá své ... jenom a jenom POCHVALA

  • Pavla
    Pavla |

    25. 4. 2007 18:45

    vyborne,dekuji za inspiraci,nemeli jsme doma spekacek ani kys. zeli,ale i tak davam za jedna.