Zapečené brambory - co dům dal

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Myš

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • kysané zelí
    • cibule
    • paprika - sladká
    • pálivá paprika
    • podravka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • olivový olej
    • uzeniny nebo klobása

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další patro uzenina či klobása opět nakrájená na kolečka a poslední patro syrové na plátky nakrájené brambory. Jednotlivá patra kořeníme a soléme. Nakonec vše zalijeme smetanou (bohatě stačí nízkotučná) a dáme péct do trouby.
2
Tento recept vznikl náhodou, když se pánové dožadovali teplé večeře a já měla v lednici jen zbytek zelí a zbytek junioru... Ale od té doby se dožadují opakování. Je to rychlé, málo pracné a docela dobrůtka.

Komentáře k receptu

  • Berry
    Berry |

    18. 7. 2012 13:14

    Zkusila jsem s obměnou pí Přikrylové - místo salámu jsem dala orestované mleté maso s kořením. Moc jsem tomu nevěřila, ale byla to fakt bomba, výborné. I manžel vybílil talíř. Už se těším, až si to zopakujeme. :-)

  • Rada
    Rada |

    14. 6. 2011 09:49

    je to bomba, miluju zapecene brambory a tahle kombinace by me nenapadla.. fakt do re

  • ivi
    ivi |

    29. 3. 2008 00:53

    tak dnes jsem zkusila a bylo to opravdu dobre! jenom jako dodatecek - smetanu jsem smichala s vajickem a dodala jsem tam trochu kecupu a lzicku horcice a zalela, dodalo to bezva chut! :) - mazel ma jeste rad ve vsem cesnek na provoneni.... rychle a chutne!

  • Barča
    Barča |

    20. 11. 2007 12:05

    včera jsem to dělala k večeři, fakt mňamka

  • Vlasta
    Vlasta |

    4. 6. 2007 09:11

    Mňam, tak jsem dělala k večeři a moc jsme si pochutnali, použila jsem moravské uzené, a byla to fakt bašta.

  • chobotnice chobotová
    chobotnice chobotová |

    2. 6. 2007 19:43

    Já taky ale není to vůbec dobré

  • Věra
    Věra |

    30. 5. 2007 15:38

    Dělám také, ale neskládám se s jednotlivými vrstvami. Všechno promíchám a vsypu do vymazaného pekáče. Když není není smetana ani jogurt peču jenom tak. Nedrží to sice tvar ale je to také dobré. Nouzovka.

  • Myš
    Myš |

    30. 5. 2007 14:25

    Jeee, tak to taky budu muset zkusit, jako obměnu :-) Díky za nápad !

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    29. 5. 2007 21:00

    Dělávám něco podobného ale s mletým masem: kysané zelí na to orestované a ochucené ml. maso, poslední vrstva jsou brambory. Vše zaleju smetanou a upeču. Paří to k našim oblíbeným jídlům.