Zálesácký guláš s houbami II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hovězí maso
    • 250
      g vepřová plec
    • 500
      g houby polovina lišek
    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml vepřový vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      ml bílé víno
    • 100
      ml smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      ks jalovec
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 300
      g těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme.
2
Pak zaprášíme moukou a přidáme kečup, jalovec, bobkový list, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
3
Očištěné houby pečeme na pánvi, osolíme, přidáme zelený pepř, zalijeme vínem a dusíme. Když jsou měkké, přidáme je k masu a promícháme.
4
Nakonec vmícháme smetanu a již nevaříme, podáváme s těstovinami a zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Alexandra
    Alexandra |

    7. 7. 2006 10:00

    Zkoušela jsem, je to výborné, i když trochu pracnější jídlo. Protože jsem použila kližku a vepřovou kýtu, dělala jsem každé maso zvlášť. Ale ta kombinace je fakt vinikající!