Zajíc na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g zaječí maso stehna nebo hřbet
    • 1
      ks mrkev
    • 50
      g celer
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 500
      ml vývar
    • 1
      ks citron
    • 50
      g hladká mouka není nutné
    • 200
      ml červené víno
    • 80
      g brusinky
    • 20
      g hořčice plnotučná
    • 50
      g rajský protlak
    • 150
      ml smetana
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička ocet
    • olej
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova. Přidáme maso, citrónovou šťávu a postupně podléváme vývarem (v malých dávkách), Dusíme asi 80 minut.
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme protlak, citrónovou šťávu a kůru, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Na závěr zjemníme vínem, přidáme brusinky, hořčici a provaříme asi 10 minut. Omáčku scedíme na maso, zjemníme smetanou a znova provaříme.
3
Podáváme s bramborovou slámou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: