Vílí rizoto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže
    • 1
      ks sterilovaný hrášek
    • 200
      g slanina
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • parmazán
    • sůl
    • jarní cibulka (S natí)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a také krátce osmahneme.
2
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, podlijeme troškou vody, vmícháme kečup a necháme chvilku prohřát. Potom vše dobře promícháme s rýží, urovnáme na mísu a bohatě posypeme parmezánem a zbytkem natě z cibulek pokrájené na jemná kolečka.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kachnis25
    kachnis25 |

    8. 8. 2011 21:05

    Jednoduché, rychlé, výborné. A opravdu to potřebuje slít tuk, jinak je dost mastné Jen mě tak napadá, proč se to jmenuje zrovna Vílí rizoto?

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    27. 4. 2006 17:37

    A zapomněla jsem dodat, že jsem ale slila část tuku z vyškvařené slaniny, protože nemusíme doma ani jeden příliš tučná jídla.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    27. 4. 2006 17:36

    Bylo výborné, jednoduché a rychlé. :o)

  • Michaela
    Michaela |

    17. 10. 2005 15:10

    Skvele rizoto - rozhodne vyzkousejte:-))))