• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Větrníčky se slanou náplní
    Napište svůj komentář k receptu

    Větrníčky se slanou náplní

    autor: Hana Lorencová
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Větrníčky se slanou náplní
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 250
        ml voda
      • 8
        ml rostlinný olej
      • 160
        g polohrubá mouka
      • 4
        ks vejce
      • sůl
    • Náplň
      • 2
        ks lučina
      • 100
        g majonéza
      • 200
        g šunka
      • kapie
      • salát hlávkový nebo ledový, může být i čínské zelí
      • vegeta nebo kari

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po částečném zchladnutí postupně vmícháme vejce, vymícháme do hladké husté hmoty. Naplníme do sáčku a na plech stříkáme tvary menších větrníčků. Pečeme 20 minut na 200 °C.
    2
    Smícháme Lučiny s majonézou, přidáme nadrobno pokrájenou kapii a vegetu, promícháme. Vychladlé větrníčky podélně rozkrojíme, na spodní část dáme list salátu nebo zelí, plátek šunky, nastříkáme náplň z Lučiny a přiklopíme vrchním dílem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

    Odpalované větrníčky s vanilkovou…

    Větrníčky se šlehačkou a jahodami

    Větrníčky se šlehačkou a jahodami

    Ravioli s náplní

    Ravioli s náplní

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 24. 7. 2006 12:33

      Tenhe recept mám od známé. Já dávám olej "podle oka". Jedná se o klasické odpalované těsto na věnečky

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:45

      Paní Hanko,ten olej , není to chyba? Jak těch 8 ml odměřujete? Napadá mě leda tak injekční stříkačka, co mám na očkování králíků.Nebo na lžičky.Pokud to není chyby,nejsou větrníčky suché?

    • ELA
      ELA | 24. 7. 2006 10:38

      zkuste vzniklé malé větrníčky pouze příčně nakrojit (nedokrojit), nastříkat dovnitř krém a ozdobit kouskem zeleniny nebo oříšku -vzniknou "pootevřené lastury", které krásně vypadají a ještě se dobře berou, prože se nerozpadají - ve sladké variantě vkládám kupované cukrové perličky

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 24. 7. 2006 10:07

      Já dělám taková spíše kolečka,která po upečení rozkrojím,vzniknou takové mističky a ty pak plním nejrůznějšími náplněmi-česnekovou,šunkovou,nivovou pěnou atp..:o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kapie Lučina Majonéza Polohrubá mouka Rostlinný olej Salát Sůl Šunka Vegeta Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mraky

    Mraky

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč se slaninou

    Domácí vánočka

    Domácí vánočka

    Jablečné čatní

    Jablečné čatní

    Jahodové řezy VII.

    Jahodové řezy VII.

    Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

    Rajčatový salát s cuketou a…

    Ovarová polévka se zeleninou

    Ovarová polévka se zeleninou

    Smažené bramborové kroužky

    Smažené bramborové kroužky

    Broskvová limonáda s melounem

    Broskvová limonáda s melounem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Red velvet dort
    Red velvet dort

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Kadeřníci celebrit radí: Tyto účesy teď budou in, zohledňují zavřená kadeřnictví

    Kadeřníci celebrit radí: Tyto účesy teď budou in, zohledňují zavřená kadeřnictví

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Miluji svou celulitidu, strie i povolenou kůži! Udělaly ze mě matku, říká influencerka

    Miluji svou celulitidu, strie i povolenou kůži! Udělaly ze mě matku, říká influencerka

    Reflex.cz Horáček: Značná část pacientů s covidem má narušené vědomí, stav deliria a problémy se soustředěním

    Horáček: Značná část pacientů s covidem má narušené vědomí, stav deliria a problémy se soustředěním

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Větrníčky se slanou náplní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí