Větrníčky se slanou náplní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po částečném zchladnutí postupně vmícháme vejce, vymícháme do hladké husté hmoty. Naplníme do sáčku a na plech stříkáme tvary menších větrníčků. Pečeme 20 minut na 200 °C.
2
Smícháme Lučiny s majonézou, přidáme nadrobno pokrájenou kapii a vegetu, promícháme. Vychladlé větrníčky podélně rozkrojíme, na spodní část dáme list salátu nebo zelí, plátek šunky, nastříkáme náplň z Lučiny a přiklopíme vrchním dílem.

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    24. 7. 2006 12:33

    Tenhe recept mám od známé. Já dávám olej "podle oka". Jedná se o klasické odpalované těsto na věnečky

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    24. 7. 2006 10:45

    Paní Hanko,ten olej , není to chyba? Jak těch 8 ml odměřujete? Napadá mě leda tak injekční stříkačka, co mám na očkování králíků.Nebo na lžičky.Pokud to není chyby,nejsou větrníčky suché?

  • ELA
    ELA |

    24. 7. 2006 10:38

    zkuste vzniklé malé větrníčky pouze příčně nakrojit (nedokrojit), nastříkat dovnitř krém a ozdobit kouskem zeleniny nebo oříšku -vzniknou "pootevřené lastury", které krásně vypadají a ještě se dobře berou, prože se nerozpadají - ve sladké variantě vkládám kupované cukrové perličky

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    24. 7. 2006 10:07

    Já dělám taková spíše kolečka,která po upečení rozkrojím,vzniknou takové mističky a ty pak plním nejrůznějšími náplněmi-česnekovou,šunkovou,nivovou pěnou atp..:o)

Abecední seznam: