• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Drážďanský špaldový chleba
    Napište svůj komentář k receptu

    Drážďanský špaldový chleba

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Drážďanský špaldový chleba
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 350
        ml mrkvová šťáva s medem (z Plusu Biobio)
      • 600
        g špaldová mouka hladká
      • 1
        balíček droždí
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 2
        lžička sůl
      • 1
        lžička drcený kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.
    2
    Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
    3
    Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Drážďanský guláš

    Drážďanský guláš

    Špaldový mazanec s ořechy

    Špaldový mazanec s ořechy

    Špaldový podmáslový chléb vynikající

    Špaldový podmáslový chléb vynikající

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 27. 6. 2008 13:30

      Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 27. 6. 2008 11:25

      Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 26. 6. 2008 09:49

      Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 24. 6. 2008 20:43

      zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 24. 6. 2008 20:40

      díky za odpověď!

    • evena cello
      evena cello | 24. 6. 2008 12:31

      Dobry den, tenhle chleba se da upect samozrejme i bez pekary. Testo pripravime uplne stejne,poradne to prohnetat, nechame ho asi hodinu az hodinu a pul kynout, pak ho dame do trouby tak na 180°C asi hodinu pict, az udela peknou kurku.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 12:59

      ad Ladislava: V případě tohoto chleba by to chtělo pohrát si hlavně s dobou kynutí, bych řekl. Myslím si, že by neměl být až takový problém, držet se zhruba receptu pro domácí pekárnu, ani se sušeným droždím rozpuštěném v troše tekutiny by neměl být problém. Kynout bych to nechal v platové formě (dobu tady dokážu jen těžko odhadnout) pak bych to teprve dal do chlebové formy na pečení, kde bych to nechal kynout ješte 15 až 20 minut. Pokud máte ale raději žitné či pšenično-žitné chleby, tak Vám můžu doporučit svůj recept "Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot". Sám doma pékárnu nemám a podle tohoto receptu si doma peču chleby s velkou oblibou. Žitné chleby je obecně lepší vyrobit si nebo pořídit si kvásek (či kvas).

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 21. 6. 2008 12:44

      Také by mě obecně zajímalo pečení chleba v troubě,pekárnu nemám a chtěla bych vědět,jestli mohu dodržet recept určený pro pekárny - jedná se mi spíš o zpracování těsta,protože ingredience jsou určitě tytéž,zvolím formu do trouby a teplotu musím hlídat jako u kynutého těsta na vánočky.Asi bude lepší použít čerstvé droždí?Plánuju nákup pekárny,ale později a teď,co kupuju jen celozrnný, semínkový chléb z žitné nebo jiné krom čistě pšeničné,tak je fakt,že levnější bude doma upečený chléb.Mohl byste někdo uveřejnit hlavní rozdíly,čemu se vyhnout atd?Určitě by to pomohlo i dalším kuchařům udělat takový návod.Recepty co tu jsou mě už dlouho lákají.Díky :-))

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 21. 6. 2008 10:25

      nemáte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v troubě?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Mrkvová šťáva Olivový olej Špaldová mouka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Chudí rytíři

    Chudí rytíři

    Maková bábovka

    Maková bábovka

    Tvarohový švestkový koláč

    Tvarohový švestkový koláč

    Těstoviny s ricottou a  pestem

    Těstoviny s ricottou a pestem

    Pomazánka z červené řepy s ořechy

    Pomazánka z červené řepy s ořechy

    Kokosové řezy - krémové s polevou

    Kokosové řezy - krémové s polevou

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

    Bramborovo-žampionová polévka na dva…

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    61
    Sejkory
    Sejkory
    49
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    34
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    34
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Šopský salát
    Šopský salát

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Dáma.cz JANA (39): Myslím, že máme s mužem zdravý vztah, ale musela jsem zabojovat

    JANA (39): Myslím, že máme s mužem zdravý vztah, ale musela jsem zabojovat

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Reflex.cz Pád Babišovy vlády je jednou z mála šancí, kterou nyní ještě máme, říká politolog Stanislav Balík

    Pád Babišovy vlády je jednou z mála šancí, kterou nyní ještě máme, říká politolog Stanislav Balík

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Drážďanská štóla
    Drážďanská štóla
    Drážďanská vánoční štola
    Drážďanská vánoční štola
    Drážďanský guláš
    Drážďanský guláš
    Dresing
    Dresing
    Dresing hami mňami
    Dresing hami mňami
    Dresing na hlávkový salát
    Dresing na hlávkový salát
    • Recepty.cz
    • Drážďanský špaldový chleba
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí