Drážďanská vánoční štola

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 370
      g máslo
    • 120
      g cukr
    • 30
      g droždí
    • 2,5
      dl mléko
    • hnědý rum trocha
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g sladké mandle sekané
    • 15
      g pomeranč kandovaný
    • 70
      g citron kandovaný
    • citronová kůra z poloviny citronu
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál nasypeme trochu mouky a do středu vytlačíme důlek. Přidáme droždí, trochu mléka, cukr a vymícháme lehké těsto. Necháme chvilku vykynout. Poté přidáme zbytek mouky, zbytek mléka a na kousky nakrájené máslo. Zpracujeme na pevné těsto. Těsto dobře prohněteme a "natlučeme" hřbetem ruky. Pak necháme na teplém místě asi 20 minut kynout.
2
Zatím smícháme ostatní přísady. Pak všechno prohněteme s těstem. Znovu necháme asi 20 minut kynout. Pak zformujeme těsto do tvaru štoly (nebo do 2 malých štol). Položíme na plech pokrytý vymaštěným pergamenovým papírem a pečeme v předehřáté troubě za mírné až střední teploty asi 35-50 minut.
3
Po vychladnutí štolu bohatě potřeme rozpuštěným máslem a hustě posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.