Vepřové maso na zázvoru : uvařené a opečené

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso (krkovice...) cca
    • 100
      g zázvor
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g pórek
    • 100
      g čínské zelí -bílý košťál
    • 4
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      lžíce škrobová moučka
    • chilli papričky -dle chuti
    • 1
      ks badyán
    • 3
      ks pepř celý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso uvaříme v 1,5 litru osolené vody s badyánem, pepřem a chilli papričkami doměkka. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar můžeme použít na polévku. Uvařené maso pokrájíme na plátky, které obalíme ve škrobové moučce (zaprášíme je) a zprudka je osmažíme v rozpáleném oleji. Maso pak vyjmeme, do pánve vložíme hrubě nastrouhanou mrkev, pokrájený pórek a zelí, zázvor na nudličky a vše orestujeme. Přimícháme sojovou omáčku, dochutit můžeme i špetkou chilli, přidáme opečené maso a ještě krátce prohřejeme.
2
Podáváme nejlépe s rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: