Vepřové kotlety v marinádě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petule.B

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové kotlety (můžete ale použít i krkovici či kýtu)
  • Marináda:
    • 3
      lžíce olivový olej
    • dijonská hořčice
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 0,5
      dl bílé víno
    • cukr
    • rozmarýn sušený
    • citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka nasekaná na drobno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa. Necháme odležet v ledničce cca 24 hodin, můžeme i více a pak opékáme na oleji či grilujeme. Místo bílého vína a lžičky cukru můžeme do marinády použít vermut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: