Vepřová kotleta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety plátky cca 3 cm silné
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      snítka bazalka nebo rozmarýn kdo má radši výraznější koření
    • 2
      lžička olivový olej
    • 4
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      dl drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3 minuty. Před vytažením z pánve osolíme a opepříme. Maso odložíme stranou na talíř a udržujeme v teple (stačí přikrýt pokličkou).
2
Na pánvi, na které jsme smažili maso, necháme výpek z masa, můžeme přidat kapku olivového oleje nebo másla. Přidáme na plátky nakrájené, očištěné žampiony a na plátky nakrájenou cibuli. Zprudka osmažíme, až je cibulka dozlatova, přidáme nasekanou bazalku (rozmarýn). Když je cibulka nahnědlá, zalijeme vývarem. Vývar se pomalu vyvaří, na pánev přidáme zpět kotlety, necháme prohřát s omáčkou.
3
Podáváme s bramborem či jinou přílohou dle Vaší chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: