Vajíčková pomazánka podle dcery

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zujali

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks vejce 6-8 ks
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 2
      lžička majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo nasekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze nasekat v robotu) - nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou.

RADA: Tipy na další chutné pomazánky

2
Všechno se smíchá dohromady, přidá se majonéza - jen nejnutnější množství, hořčice - nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice - má výbornou specifickou jemně pálivou chuť) - pozor nezaměňovat s kremžskou - ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do této vajíčkové pomazánky asi moc nešla... Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.

RADA: Jak na domácí majónezu?

Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Majonéza Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 1. 2017 22:25

    Pomazánka je moc dobrá, doporučuji!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: