Vařený salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí hlávka
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí. Když změkne, slejeme nadbytečnou vodu - ale část necháme v zelí, do horkého vsypeme cibuli nadrobno nakrájenou a dochutíme zbytkem. Necháme vychladit.
2
Všechny saláty dělám ze syrové zeleniny, tohle je recept mé babičky a je to studené, velice osvěžující třeba v létě nebo na kocovinu.

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Tomášková
    Zdeňka Tomášková |

    7. 3. 2007 15:13

    Já k tomu ještě přidávám vařené těstoviny,nejlépe široké nudle(fleky)vše smíchám a podávám jako teplý pokrm.ajae toho plný kastrol a je to fakt jedlý.Recept mám od babičky ze slovenska.Zkuste to

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    23. 2. 2007 20:19

    Babička dává špek do hlávkového salátu, tento salát dělá bez kvůli cholesterolu, ale určitě to s anglickou bude taky dobré.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    23. 2. 2007 13:53

    Moje babička tam dávala vyškvařený špek, nebo anglickou.