• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vařený květák v pikantní omáčce

autor: Markéta Zezulková
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený květák v pikantní omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g květák
    • 40
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 200
      g rajčata
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku,zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme na kousky nakrájené rajčata, sterilovanou okurku (doporučuji oloupat škrabkou na brambory - je moc tvrdá) a chvilku dusíme. Nakonec přidáme kečup, česnek, sůl, kousek buj. kostky, každý podle chuti a chvilinku povaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

Vařený hrách

Vařený hrách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blaba1
    blaba1 | 16. 9. 2013 11:34

    nebylo to špatné docela jsem si pochutnal akorát jsem místo bujonu použil čínskou sojovku a přidal tam opečenou klobásku nakrájenou na kostičky :o)

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 16:04

    Danka, uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy, je to škoda, a uhorka podľa mňa chrumkavá byť má ))) Ani paradajky nelúpem, obsahujú veľa antioxydantov a vitamínov a pokiaľ ich narežem na malé kocky a nedusím nadmerne dlho, tak sa ani nezlúpu.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 13:09

    Já bych sterilovanou okurku vůbec neloupala. Raději bych ji nastrouhala. Spíš bych loupala (spařila) rajčata.

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 07:33

    Včera som uvarila toto papáničko. Robila som podľa receptu, iba som nezahusťovala múkou, ale lyžičkou solamylu, 100 g múky sa mi zdalo príliš veľa. Bolo to trocha nevýrazné, tak som na záver pridala trocha chilli omáčky, potom to už bolo super. Malo to výbornú chuť.

  • Tereza J. | 28. 7. 2008 18:34

    Karfiol bol dobrý, uhorky som nelúpala, to nerobím nikdy. Robila som podľa receptu, len sa mi zdalo, že by to niečo chcelo, tak som pridala chilli omáčku. Bolo to potom super.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2006 18:31

    Chtěla jsem se zeptat, hotovou omáčkou přeléváme květák na talíři nebo se ten přidá nakonec do připravené omáčky? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Květák Masox Nakládané okurky Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Doporučujeme

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

10 minut
Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

30 minut
Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

40 minut
Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

40 minut
Pizza bolognese

Pizza bolognese

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bazar
Rabalux Venkovní nástěnná LED lampa 8134 Varna - zánovní Rabalux Venkovní nástěnná LED lampa 8134 Varna - zánovní Více info
Amica plynová varná deska DRP 6411 ZBB - zánovní Amica plynová varná deska DRP 6411 ZBB - zánovní Více info
Gorenje set vestavné trouby a varné desky BO735E114X + ECT41SC - použité Gorenje set vestavné trouby a varné desky BO735E114X + ECT41SC - použité Více info
Gorenje plynová varná deska G640EW - rozbaleno Gorenje plynová varná deska G640EW - rozbaleno Více info

Poslední sledované recepty

49
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
42
Palačinky
Palačinky
41
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Těsto na palačinky
Těsto na palačinky

Zajímavé články

Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli,…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a…
AHA.cz Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Dáma.cz Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Blesk pro ženy Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

SportRevue.cz 18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Abecedazahrady Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Další doporučené recepty:

Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Včelí úlky - zdravější varianta
Včelí úlky - zdravější varianta
Vdolečky z Hané
Vdolečky z Hané
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí