Vaječný salát s chřestem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: inkifinki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg chřest
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      lžička máslo
    • 6
      ks vařená vejce
    • 4
      lžíce majonéza
    • 6
      lžíce jogurt
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • salátové listy několik

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dřevnaté konce chřestu odkrojíme, bílý chřest oloupeme. Nakrájíme ho na kousky asi 4 cm dlouhé. 3/4 l vody osolíme, přivedeme k varu, přidáme 1 lžičku másla a 1 lžičku cukru a přidáme chřest. Zelený chřest vařte 8-10 min, bílý 16-20 min.
2
Rozmícháme majonézu, jogurt, sůl, lžičku cukru a trocha octa či šťávy z citronu. Omyté bylinky nasekáme najemno. Cibuli také. Oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s chřestem.
3
Salátové listy omyjeme, vyložíme na mísu a obložíme je chřestovým salátem, plátky vařených vajec a chřestovými hlavičkami.

Komentáře k receptu

  • Lucie Kovářová
    Lucie Kovářová |

    20. 5. 2006 15:06

    Velmi chutné, sklidila jsem doma velký úspěch. Majonézu jsem sice nahradila jogurtem, i přesto byl výsledek skvělý.