Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 300
      g václavky nebo bedly
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • drcený kmín dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl
    • 600
      g kroupy střední nebo velké, již uvařené v osolené vodě
    • 3
      ks rozšlehané vejce - nejsou nutná
  • Dále
    • 400
      g kysané zelí
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož přidáním cukru nám zelí pustí šťávy dostatek.
2
Na malém množství oleje a jemně pokrájené slanině osmažíme na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájené václavky, bedly nebo hlívu a za občasného promíchání necháme pod poklicí bez podlévání podusit, do vydušení přebytečné tekutiny. Pak ochutíme solí, pepřem, česnekem, kmínem, majoránkou (rozmarýnem), jen krátce společně s houbami osmažíme a vmícháme povařené kroupy, které ještě necháme prohřát.
3
Podáváme společně s dušeným zelím.
4
Další možná úprava je s vejci, která vmícháme do houbové směsi, necháme je za stálého míchání srazit a až poté vmícháme kroupy.
5
Pokud místo špeku použijeme pouze olej, pokrm můžeme podávat i vegetariánům.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.