Utopenci z pece

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks špekáček nebo jiný měkký salám
    • 150
      g fazolové lusky - mražené
    • 2
      ks cibule
    • 200
      ml pivo ne Plzeň - je hořká
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • grilovací koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup a hořčici a všechno v pekáči promícháme a rozprostřeme po celém dnu. Špekáčky podélně rozpůlíme a na koncích 3x nařízneme asi 2 cm, (pokud máme jen salám, nakrájíme špalíky) a rozložíme do pekáče řeznou plochou dolů na zeleninu a okořeníme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se špičky špekáčků začnou otevírat a hnědnout (jako když je pečeme na ohni).
2
Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu

  • Vladěna Štolbová
    Vladěna Štolbová |

    14. 2. 2008 16:21

    Fakt dobrý, dávám 1

  • Bob -
    Bob - |

    2. 11. 2007 16:07

    Přidal jsem ostrou francouzskou hořčici - tak si představuju něco na spravení chutě! Hned běžím pro pivko na zapití.

  • Vava -
    Vava - |

    31. 10. 2007 20:12

    Bezva chuťovka! Fazolky mohu v jakékoliv podobě a v takhle pikantní obzvlášť! Kečup jsem namíchala sladký s trochu ostřejším a nemělo to chybu!