Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g tvaroh
    • 130
      g mascarpone
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 50
      g cukr (ale klidně přidejte víc, podle chuti)
    • 300
      g maliny (čerstvých nebo mražených)
    • 100
      g sušenky (já jsem použila máslové z Lidlu)
    • ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejlépe přes noc si nechte přes plátýnko nebo látkovou plenu, okapat tvaroh. Druhý den si vyšlehejte v robotovi smetanu s cukrem, přidejte semínka z vanilkového lusku a postupně při malých otáčkách přidávejte tvaroh a mascarpone. Nakonec vše pořádně prošlehejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do pánve nebo hrnce dejte maliny, trochu cukru, podlijte asi 50 ml vody a nechte dusit cca 20 minut. Pravidelně promíchávejte a kontrolujte, ať se Vám nepřichytí. Poté je nechte zcela vychladnout.
3
Do sáčku si dejte sušenky a válečkem je nadrťte na jemno. Dejte si je stranou.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí!

4
Do skleničky dejte nejprve sušenky, poté krém a nakonec rozvařené maliny. Takto vrstvěte až po okraj, ozdobte ovocem a dobrou chuť.
5
Autorkou receptu je skvělá foodblogerka Bára Gorecká z blogu Máma peče doma.

Komentáře k receptu

  • Levon Ter-Ghazaryan
    Levon Ter-Ghazaryan |

    19. 3. 2019 07:40

    Zajímavý nápad, ale do podobných nádob mi víc sedí tiramisu. Levon Ter-Ghazaryan

 
 

Další doporučené recepty: