Cheesecake a la Piňa Colada

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • sušenky kokosová Esíčka
    • 2
      lžíce strouhaný kokos
    • 5
      lžíce rozpuštěné máslo
  • Náplň
    • 150
      g ananas nebo kompot
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      plechovka kokosové mléko nebo řecký jogurt
    • 3
      lžíce strouhaný kokos
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce cukr
  • Topping (volitelný)
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • kokosky
    • ananas

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo přizpůsobte množství ingrediencí a čas pečení. Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny potřete máslem a vysypte cukrem krystal. Formu zvenku zabalte do dvojité vrstvy alobalu tak, aby zakrýval dno i stěny (k tomu budete potřebovat větší formát alobalu). Bude se péct ve vodní lázni, tak aby se voda nedostala dovnitř.
2
Sušenky si nadrťte na jemno. Smíchejte s cukrem, kokosem a rozpuštěným máslem. Natlačte prsty na dno. Pečte cca 5 minut na 170 °C.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo

3
Ananas rozmixujte. Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvarohy, kokosové mléko (nemusíte se bát, že to bude moc řídké - v plechovce s kokosovým mlékem je poměrně dost pevnější části), ananasové pyré, kokos a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat", aby se dort při pečení nevypoulil a nepopraskal.
4
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Celou formu vložte do většího (mělkého) pekáčku. Do pekáčku nalijte vařící vodu cca do výšky 5–7 cm. Ve výsledku by to mělo vypadat jako kulatá forma v "lázni".

RADA: Upečte dort, kterým všem vyrazíte dech

5
Pečte cca 10 minut na 180 °C a pak dalších 30-40 minut na 170 °C.
6
Dort nechte vychladnout a pak dejte alespoň na hodinu do lednice. Povrch potřete zakysanou smetanou s cukrem a ozdobte kokoskami a ananasem.

RADA: Jak udělat piškot na domácí dort

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.