Tyrolská nedělní polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hovězí maso
    • 200
      g jehněčí maso
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 8
      ks šafrán 6-8 snítek
    • 1
      špetka skořice
    • 125
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po hodině přidáme kuřecí stehna, ochutíme bazalkou, šafránem a skořicí. Polévku prolisujeme a přimícháme smetanu rozmíchanou se žloutky. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí stehna stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vše vrátíme do polévky a prohřejeme. Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.