Tvarohová bábovka II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kaetka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh Nutné je použít tvaroh ve folii
    • 250
      g máslo
    • 250
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • kokos Na vysypání formy
    • mandle oloupané a rozpůlené mandle na vylepení formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu bábovky vymažeme středně silnou vrstvou másla a polepíme mandlemi a vysypeme kokosem a dáme ztuhnout do lednice.
2
Tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak přídáme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, přidáme tuhý sníh ze 4 vajec.
3
Těsto je tužší konzistence, ale neředime! Pečeme zhruba při teplotě 200 °C asi 45 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 5. 2017 15:53

    je vyborna :-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 5. 2017 15:53

    je opravdu vyborna. :-)

  • Taryrta
    Taryrta |

    4. 2. 2012 22:11

    Bábovka je opravdu moc dobrá! S tvarohem bude dělat jen podle tohoto receptu, který jsem upravila dle příspěvku od Simči Sládkové.

  • leto
    leto |

    13. 1. 2012 13:33

    Viborna,cast testa jsem smichala s makem,aby byla pekne barevna a cela ma rodina ji okomentovala jako nejlepsi babovku,kterou jsem kdy upekla a to pecu opravdu kazdy tyden! Vrele doporucuji!

  • cv_desireste
    cv_desireste |

    29. 1. 2011 21:12

    No, ono totiž máslo také patří mezi tuky...

  • emeres
    emeres |

    21. 11. 2010 18:34

    Tuk třeme s cukrem a žloutky???? Už nejsem úplně nejmladší, ale zrak mi pořád slouží a v ingrediencích žádný tuk nevidím :-P

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 4. 2009 17:09

    Jen malá poznámka - není nutné používat tvaroh ve folii. Používám tvaroh ve vaničce a protože je vlhčí, dávám jen 3 vejce. Jo a cukru jen 200, aby to nebylo tolik sladké. A bábovka je výborná... S.

Další doporučené recepty: