Turecké plněné papriky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sahrazad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks paprika nejlépe kapie - celé
    • 100
      g rýže
    • 2
      ks cibule
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      lžička máta sušená
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • olej
  • Na omáčku
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou červenou papriku, sušenou mátu, osolíme, opepříme a přisypeme rýži.
2
Vršky paprik odřízneme, naplníme připravenou směsí a nahoru přiložíme kus rajčete. Vložíme do hrnce, zalejeme horkou vodou a dusíme do měkka.
3
Hotový pokrm poléváme omáčkou zhotovenou z bílého jogurtu (nejlepší je hollandia), třeného česneku, soli a trošky vody.
4
Podáváme k masitým jídlům s tureckým chlebem.

Komentáře k receptu

  • sahrazad
    sahrazad |

    14. 2. 2007 14:29

    Rýže se dává syrová.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    14. 2. 2007 11:08

    rýže je syrová nebo vařená?