Thajské kuře II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g kuřecí maso prsa
    • 3
      lžíce sezamový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika
    • 2
      lžíce mleté mandle
    • 1
      lžička skořice
    • ústřicová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor 2,5 cm nastrouhaný - čerstvý
    • 8
      ks šalotka nakrájená na kolečka
    • 1
      ks chilli papričky drobně nakrájená zelená
    • 2
      ks cuketa krájená na kolečka
    • 50
      g kokos strouhaný - namočený do mléka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na woku nebo hluboké pánvi na sezamovém oleji za stálého míchání opečeme do zlata. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a chili papričku a opékáme asi 2 minuty.
2
Potom přidáme papriky, cukety a opékáme asi minutu. Přidáme mandle, skořici, ústřicovou omáčku, kokos, sůl a pepř a cca minutu za stálého míchání zahříváme. Pokrm rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu

  • possum *
    possum * |

    17. 12. 2006 14:18

    Sezamovy olej se ZASADNE NEPOUZIVA na vareni jako takove. Rychle se zahreje a tudiz prepaluje. V cinske kuchyni se pouziva hodne casto, ale jen jako na dochuceni pokrmu. Tedy vetsinou az ke konci. Doda jidlu vybornou chut. Nejlepsi je (i na smazeni) slunecnicovy, ktery se nejmene prepaluje.Jinak pri stir fry pokrmech se udela maso zvlast, zelenina zvlast (a pridava se od nejdele se varici) a pak se to jen dohromady prohreje.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    16. 12. 2006 20:58

    Dnes jsem dělala tento recept pro hosty a byla jsem dost zklamaná. Ingredience jako mandle, česnek, skořice, kokos a sezamový olej (který se mimochodem přepaluje) byly úplně zbytečné a vůbec nebyly v pokrmu cítit. V kursu čísnké kuchyně nás učili, že má převažovat pouze jedna chuť. Takže příště už budu vědět jak.