Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou ...

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje. Když mají požadovanou tvrdost (al dente ci měkčí-podle gusta) tak slijeme, neproplachujeme a vsypeme zpátky do hrnce ve kterém jsme těstoviny vařili. Přidáme mascarpone, gorgonzolu, opláchnuté lístky rucoly a vše promícháme, dokud se sýr nerozpustí. Ihned podáváme.
2
Recept z repertoáru mé italské tchýně. Také si neodpustím doporučit při případné návštěvě Itálie, zajděte si do italské mlékárny-Caseificio, kde mimo jiné čerstvé mléčné výrobky (mozzarella, ricotta, stracciatella...)můžete narazit na již připravenou směs z čerstvého mascarpone a gorgonzoly... Kdo jednou ochutná, již nikdy nezapomene.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • b.stana
    b.stana |

    18. 4. 2015 13:56

    Nejrychlejší a luxusní ... <3

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    5. 11. 2013 08:00

    Díky za bleskový a moc dobrý oběd ;-) Recept zůstává v oblíbených <3

  • dubina007
    dubina007 |

    5. 2. 2013 19:15

    Rychle, dobre. Rukolu prodavaji jen po relativne velkych balenich, tak jsme ji zpracovali timto zpusobem nez zvadla.