Těsto na štrůdl - velice jednoduché

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balení hera
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Hladká mouka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    11. 9. 2016 21:54

    V receptu, se píše jedna Hera...tudíž, když jedna tak celá a Hera celá má 250gramů....menší Heru jsem nikdy neviděla...jogurt to samé 250gramů....pokud by byl ten velký, napíše se velké balení...Jinak recept výborný, jednoduchý, srozumitelný a moc dobrý...Děkuji za něj...moc nám chutnalo...

  • Jana
    Jana |

    11. 9. 2016 21:53

    V receptu, se píše jedna Hera...tudíž, když jedna tak celá a Hera celá má 250gramů....menší Heru jsem nikdy neviděla...jogurt to samé 250gramů....pokud by byl ten velký, napíše se velké balení...Jinak recept výborný, jednoduchý, srozumitelný a moc dobrý...Děkuji za něj...moc nám chutnalo...

  • Vladka
    Vladka |

    19. 4. 2016 17:34

    Tady to testo je Vynikajici. Dekujeme ze Skotska ;-)

  • Eva_Fl
    Eva_Fl |

    23. 12. 2015 16:26

    Uzasne testo, dekuii z Floridy! Krasne Vanoce vsem.

  • lena
    lena |

    20. 11. 2015 08:11

    Takže druhé těsto jsem nechala cca 3/4 hodiny odležet a výsledek byl úžasný. Jen se rozplývalo na jazyku. Jedno jsem dělala se zlatou hanou, druhé s herou a obě dopadly výborně. Ještě chci vyzkoušet s máslem.

  • lena
    lena |

    8. 11. 2015 11:01

    Hledala jsem nějaké těsto na štrúdl, abych nemusela pokaždé do krámu pro listové. Tento recept se mi zalíbil a musím říct, že je super. Jednoduchá příprava, krásně pružné těsto, netrhá se ani nepraská. Měla jsem čtyři standardní nohavice a velice nám chutnalo. Ale ještě lepší bylo druhý den, kdy se štrůdl krásně uležel a nasákl vlhkost jablek. Pekla jsem na 170 °C asi 40 minut. Manžel ujídal tak dlouho, že prostě nic nezbylo, takže budu muset dělat další várku :-)

  • Jarmila
    Jarmila |

    18. 1. 2015 15:50

    Moc dobré těsto :-) vyšlo mi to na šest nohavic. Dobře se zpracovávalo, po upečení se rodinka na něj vrhla a asi budeme péct znovu.:-) mňam :-*

  • Anna
    Anna |

    16. 1. 2015 16:39

    Těsto je skvělé. Moc dobře se s ním pracuje. Jenom jsem neměla bílý jogurt tak jsem dala vanilkový snad to neva. Teď peču jsem zvědavá na výsledek. :-D

  • Market
    Market |

    1. 12. 2014 14:30

    Těsto je skvělé, voňavé (dělám teda zásadně z másla), dobře se s ním pracuje a je chutné i po upečení. Jdu ho právě dělat už potřetí.

  • EVA HORTÍKOVÁ
    EVA HORTÍKOVÁ |

    8. 9. 2014 17:54

    2 Šišky štrůdlu jsou v troubě a s těstem se pracuje opravdu krásně.Jsem zvědavá co mi nato manžel poví. :-\ To on štrůdlík rád.Děkuji za recept a dobrou chut!!! :-*

  • Vladka
    Vladka |

    11. 8. 2014 12:21

    Zdravím všechny milovníky dobrot.Právě jsem dopekla tento recept akorát nemám štrudl jako nohavice,ale rozválela jsem to na plech dala vrstvu jablíček ,rozinek atd a další vrstvou překryla a super.Možná bych i na to ovoce to těsto nastrouhala .A nejvíce se na dopečení těšil pejsek,který seděl celou dobu u trouby a slintal :-P :-P :-P :-P DĚKUJI ZA VÝBORNOU BUCHTU <3 <3 <3

  • Jana Zikmundová
    Jana Zikmundová |

    16. 11. 2013 09:55

    Moc velká dobrota, děkuji :-) za recept

  • Linda
    Linda |

    4. 10. 2013 19:46

    Opravdu moc dobrý.Děkuji

  • Jiří Hála
    Jiří Hála |

    2. 5. 2013 22:06

    Tak neměl jsem Heru, nahradil jsem máslem.... když se přidá o malinko víc mouky tak mi mladá nevěřila, že to není linecký těsto. Práce s ním fantastická! Nelepí se a netrhá. Dokázal jsem vyválet těsto široké sotva 2-3mm a krásně se to smotalo bez potrhání. ;-)

  • PavlaKučerová
    PavlaKučerová |

    23. 3. 2013 19:59

    Malý kelímek je 150g...omlouvám se,že jsem to tam nedopsala ;-) Jak dlouho se štrůdl peče Vám přesně nenapíšu...záleží kolik děláte kusů a jakou máte troubu.Já peču bez horkovzduchu dvě nohavice na 160 a 170 stupňů asi 45 minut a vrch potírám vajíčkem. Jinak děkuji těm kteří píší hezké komenty :-) ...a dá se s tímto těstem dělat i štrůdl na slano.

  • miluše
    miluše |

    23. 3. 2013 12:23

    moc pěkné těsto,netrhá se,je vláčná ale neměla jsem jogurt,dala jsem zakysanou smetanu a je štrůdle moc dobrá!!Děkuji!!♥♥♥ :-*

  • Edina
    Edina |

    15. 2. 2013 09:07

    Jsem zvědavá,akorát štrůdl peču:-)Těsto se dobře zpracovává,tak snad si pochutnáme:-).Jen nevím,jak dlouho asi péct.Budu furt v dosahu trouby,ale aspoň orientační čas by se měl k receptu doplnit. =-O

  • jirka babica
    jirka babica |

    29. 1. 2013 12:47

    a jak dlouho se to peče?

  • Olga
    Olga |

    21. 12. 2012 11:10

    Peču taky dlohé roky, ale nedávám vajíčko-je to zbytečné.

  • MJG
    MJG |

    21. 12. 2012 10:47

    Vyborny recept, udelala jsem z toho 3 kusy. Vsem chutnalo.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    3. 12. 2012 08:21

    Tenhle štrůdl peču už roky a vždycky se povede. Recept už převzala spousta dalších. Dávám 1.

  • venyss
    venyss |

    2. 12. 2012 22:48

    Tak nám velice chutnalo ;-)

  • Renáta
    Renáta |

    9. 11. 2012 14:14

    já z toho upeču 5 velkých štrůdlů :-) je vynikající

  • Petra
    Petra |

    14. 10. 2012 10:41

    Chtěla bych se jen zeptat, na kolik kusů závinu vyjde podle tohoto receptu? Potřebovala bych tak 3 štrůdly Díky za odpověď

  • Jana
    Jana |

    7. 10. 2012 21:07

    dnes odpoledne upekla a večer nic nezbylo ;-) vynikající, chutná mi víc, než štrůdl z listového těsta. Navíc s těstem se dobře pracuje, tak že děkuji za prima recept, budu ho péct ;-)

  • barbie
    barbie |

    19. 9. 2012 19:03

    testo se me trhalo,jako trhanec,takze fakt ty pomery jsou na povazenou?... ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    7. 8. 2012 19:36

    Právě jsem ho upekla. Štrůdl jsem pekla dnes poprvé a je výborný. Těsto je opravdu jednoduché, nelepí a chutná výtečně. Plnila jsem jablky, hruškami, rozinkami naloženými v rumu, oříšky + vanikl.cukr,skořice. Díky za recept!!!! :-)

  • niki
    niki |

    2. 8. 2012 16:30

    velice vyborny strudl, moc si na nem cela 8 clenna rodinka pochutnala :p :-)

  • Korrrinka
    Korrrinka |

    7. 2. 2012 20:13

    Štrůdl dopadl výborně :-*

  • karloosha
    karloosha |

    2. 10. 2011 14:04

    Také já se přidávám, těsto je vynikající, recept jednoduchý- pochopila jsem ho naprosto bez problémů... ;-) :-)

  • karloosha
    karloosha |

    2. 10. 2011 14:00

    tleskám mendyi!!! výborná reakce a navíc vtipná :-)

  • Monika
    Monika |

    18. 9. 2011 15:19

    Těsto výborné, jednoduché a rychlé, mohu doporučit. Pěkný den :-) :-) :-)

  • ixi
    ixi |

    31. 3. 2011 01:59

    Strudl velice dobry, krehky, chrupavy. Misto jogurtu jde dat 3 navrsene lzice zakysane smetany, tim odpovidam ze maly kelimek jogurtu, jsou navrsene 3 lzice, polevkove.

  • mendyi
    mendyi |

    15. 10. 2010 11:10

    pro rejpaly - vejce jsou též jinak velká a navíc existují minimálně tři barvy - teda kromě velikonočních,ovšem ta jsou vlastně už vařená - ovšem - nikde vlastně není napsáno,jestli se do receptu to vejce nedává vařené. :-P

  • Di -
    Di - |

    19. 1. 2010 15:32

    To jsem si samozřejmě povšimla. Ale jak byl recept upraven? Přečtěte si prosím příspěvek Vařečky, vařečky. To je tak složité doplnit požadované údaje? Možná by mohla pomoci Simča, která má - jak sama říká - s receptem zkušenost. Hera bude nejspíše 250 g (ale jisté to není), ale co jogurt, pro mě je malý 250 g i 125 g, a to může být v těstě docela rozdíl.

  • Tereza Turková
    Tereza Turková |

    19. 1. 2010 15:23

    Prosím všimněte si data příspěvku, ve kterém píšu o nápravě, patří k předchozí diskuzi. K nově započáté a mnou smazané diskuzi patří pouze oznámení, že jsem komentáře smazala.

  • Di -
    Di - |

    19. 1. 2010 14:19

    Tak mi prosím, Hospodyňko, ukažte tu úpravu a nápravu, já ji totiž opravdu nevidím. Bylo nás tu dost, kreré jsme upozornily na to, že tento recept je tak trochu k ničemu, alespoň pro ty méně zkušené pekařky. To je taková práce napsat text trochu srozumitelněji, aby mu rozuměli i začátečníci? Nedávno se tu tvrdilo, že všechny tenhle web spoluvytváříme. Jak, když všechny naše požadavky jsou hned atakovány a následně mazány?

  • H. Hospodyňka
    H. Hospodyňka |

    19. 1. 2010 14:06

    Kverulant: notorický stěžovatel, stálý nespokojenec, člověk, který si neustále stěžuje, domáhá se svého domnělého práva, též sudič, svárlivý, nesnášenlivý člověk.

  • Di -
    Di - |

    19. 1. 2010 13:41

    Můžete to mazat, paní Turková, donekonečna. Znovu opakuji, že si z nás děláte legraci, pokud tvrdíte, že recept byl upraven. To se za Kovářů opravdu stát nemohlo!!!

  • Di -
    Di - |

    19. 1. 2010 12:00

    Upravila? To mě asi šálí zrak, vždyť je tam stále totéž! Děláte si z nás legraci?

  • varecka varecka
    varecka varecka |

    19. 1. 2010 11:34

    Malý bílý jogurt je 50 g, 75 g, 100 g, 145 g nebo kolik na půl kila mouky? Balení Hery je 125 g , 250 g, 750 g nebo 1000 g?

  • Tereza Turková
    Tereza Turková |

    19. 1. 2010 11:12

    Příspěvky, které se týkají výhradně toho, jak má recept vypadat, jsou smazány, protože nepatří sem, ale do fóra. Děkujeme za pochopení.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    19. 1. 2010 10:18

    H. Hospodyňka - asi by bylo lepší , kdybyste naprosto komkrétně označila příspěvky, které VY považujete za žvásty a které se tedy mají smazat.Já si je pročetla a receptu se týkají, tedy snahy o jasně zadané suroviny a postup. Když dle vás "nějaký cizozemec" recept nepochopí, tak tu tedy nemá co dělat ten recept, ne příspěvky - ty jsou k věci pro vylepšení psaní receptu pro všechny bez rozdílu, odkud pochází.Hezký den.

  • H. Hospodyňka
    H. Hospodyňka |

    19. 1. 2010 09:19

    Snažně prosím moderátory, zda by nešly smazat ty s porminutím už žvásty, které nesouvisí s tímto konrétním receptem nebo neobsahují žádnou konrétní informaci. Začátečník či cizozemec, který si nebude jistý množstvím, si dozajista mezi téměř 19000 recepty najde nějaký popisnější. Děkuji.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 1. 2010 20:13

    Jo, ještě mne napadlo, že mám s tímto receptem zkušenost, že je lepší ho nechat odležet - třeba udělat ráno a píct po obědě... Mouka uvolní lepek a těsto je tažnější, pružnější... Takže třeba i tuto informaci by mohl někdo uvítat.

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    18. 1. 2010 20:11

    Také se přidávám k předešlým příspěvkům.Tohleto naštěstí znám už nějaké roky.Chápu stručnost,věcnost.Ovšem balení čehokoliv se i mění-toho jsme svědkem pořád.Když někdo zkouší a nemá o tom páru,tak je složitější.Nejsme tu dementi,ale mě by chybělo i jak se peče-na kolik asi stupňů.To u moučníků je dost důležité,dá se tím pokazit celé snažení.Když zkouším něco nového, sama mám raději podrobnější rozpis :-)

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    18. 1. 2010 19:47

    ...tiež som za presné udávanie množstva surovín a trocha viac popísaný postup tiež neuškodí, pretože menej zdatným kuchárkam alebo začiatočníkom 1 balenie Hery a 1 malý jogurt nič nehovorí a čo s cestom? Na ako hrubo vyvaľkať, podsypať, alebo nepodsypať pri vaľkaní a rôzne iné pripomienky , to všetko je potrebné pre tých , ktorí s pečením nemajú až také skúsenosti a chceli by ich získať.

  • Di -
    Di - |

    18. 1. 2010 19:24

    Práce kvapná, málo platná! Zase jsme u toho, ale dělat práci poctivě a chtít to od jiných, považují někteří za zcela nepřístojné! Ne všichni jsou však zdatní kuchaři a třeba vůbec nevědí, jak se štrůdl připravuje, že nestačí jenom vypracovat těsto, ale že je ho třeba také vyválet, naplnit a upéci.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 1. 2010 19:18

    Deniso klidně se stydět můžeš, ale je pravda, že u nás mívají také různě velké balení Hery. Za zadávání přesných váhových údajů tu lobuji už dlouho... A já bych byla ještě rejpavější - ono spoustu lidí žije v cizině a třeba už i ve 2. generaci a neví, co je Hera. Takže by mělo být uvedeno (třeba v závorce) že jde o rostliný margarín, určený k pečení. Já vím, že pro nás, co ji skoro denně používáme, jde o zbytečný údaj (stejně jeko že se ze surovin má vypracovat těsto), ale buďme tolerantní k těm, kdo jsou nezkušení, v cizině, nebo jen potřebují na všechno podrobný návod, protože si nejsou jistí, zda by to bez něho zvládli.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    18. 1. 2010 18:54

    Denisa Vincenzova - musím odporovat - u nás v Albertu i Kauflandu mívají balení Hery jak po 500 g, tak i 1000g, v Lídlu pak i 750g!!! Malý bílý jogurt - gramáže od 50 g, 100g,130 g a výše (400 g není samozřejmě malý jogurt)Takže právě začátečník fakt těžko odhadne množství, i když jje tam 500 g mouky, na to se mi zdá třeba 100g jogurtu málo.Jinak recept znám a dělám, jen používám 250 g Hery a 300 g jogurtu

  • Denisa Vincenzova
    Denisa Vincenzova |

    18. 1. 2010 18:38

    Tak pri hledani receptu na strudl jsem se opetovne presvedcila jak neuveritelne rypavi, s nicim nespokojeni,kriticti a uroven nemajice, lide mezi nami jsou. I dite by pochopilo,ze Hera znamena 250g baleni, tj.1balicek. Mila pani Kucerova, recept mate uzasny a pro dobrotu na zebrotu. Stydim za sve spoluobcany!

  • Tereza Turková
    Tereza Turková |

    7. 7. 2009 13:12

    Po dohodě s autorkou, jsem recept upravila, všecko se dá napravit, měla jsem napsat dříve aby nedošlo k nedorozumění. Díky za pochopení.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    4. 7. 2009 16:44

    Marie, ono tam původně ani to kouzelné slůvko vypracujeme těsto nebylo. A rozhodně to není rýpání, pouze jsem si dovolila poukázat na některé nedostatky, které by třeba začínající hospodyňky od tohoto receptu mohly odradit.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    4. 7. 2009 15:45

    Chci se zastat Pavly Kučerové,recept je výstižný a pokud má název "na štrůdl",tak nevím co by víc měla dodávat.Já když vidím recept půl kilometru dlouhý,tak mě to spolehlivě odradí.

  • Aneta Kopečková
    Aneta Kopečková |

    3. 7. 2009 22:45

    Dnes jsem výše uvedený recept vyzkoušela, už jen kvůli tomu co se bude dít, když vysypu ingredience na vál, nebudete věřit, těsto jsem i bez návodu vypracovala a můžu říct, že lepší recept jsem tady najít nemohla.

  • marie mateju
    marie mateju |

    3. 7. 2009 20:14

    přesně tak jak píše Maruška Chocholová,dodávám-nejsme tady dementi kteří nic nechápou,recept je velice srozumitelně napsaný.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 7. 2009 20:12

    Myslím si, že sa netreba urážať. Podľa mňa tu nikto nekritizuje, ale poukazuje na nedostatky v popise a príprave tej štrúdly. Treba si z komentárov vziať vždy ponaučenie. Nie všetci sú tu rodení kuchári a mladým to dobre padne, keď sú ingrediencie aj postup, až po výsledok pekne popísaný. Príjemné varenie všetký praje Klára

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    3. 7. 2009 19:12

    když je někde napsáno-VYPRACUJEME TĚSTO,tak snad napadne každého,že se to těsto vypracuje na vále rukama,a ne ,že ho vysypeme na vál a budeme na něj jenom koukat!

  • Amy -
    Amy - |

    3. 7. 2009 18:36

    Poslyšte, proč rejpete, Kovářovi? Kde je úroveň?

  • Zdeněk Kovář
    Zdeněk Kovář |

    3. 7. 2009 13:48

    Pavla Kučerová: toto byste mohla říct i u receptu n a svíčkovou, vždyť je to přece tak "logické", že musí z ingrediencí vzniknout omáčka a maso se musí tepelně zpracovat ... Naštěstí každý autor neuvažuje jako vy.

  • Ala Pugačová
    Ala Pugačová |

    3. 7. 2009 13:02

    Bohužel to těsto nelistuje - nejsou tam jednotlivé vrstvy, uvidíte až tohle vyzkoušíte

  • Pavla Kučerová
    Pavla Kučerová |

    2. 7. 2009 13:52

    Je tam jasně napsané že je to těsto na štrůdl tak se omlouvám že jsem tam nepřipsala že se ingredience smíchají dohromady a vypracuje se těsto.Mě to přijde logické.Jaký štrůdl si z toho uděláte je vaše věc protože je mnoho způsobů jak udělat štrůdl-slaný,sladký co vás napadne.Děkuji za pochopení

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    2. 7. 2009 12:50

    A dál? Že by těsto vzniklo jen vsypáním ingrediencí na vál...?

  • Pavla Kučerová
    Pavla Kučerová |

    1. 7. 2009 22:12

    Můžete celou

  • A B
    A B |

    1. 7. 2009 19:18

    pardon - 1/4 Hery nebo 1/4 kg (čili celá) ? díky

  • Pavla Kučerová
    Pavla Kučerová |

    1. 7. 2009 17:32

    Štrůdl

Abecední seznam: