Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek oloupaný a rozpůlený
    • 2
      lžička nasekaný česnek
    • 1
      ks hrušky oloupaná a rozpůlená
    • extra panenský olivový olej
    • 1
      hrnek olivy kalamata - vypeckované (250 ml)
    • 1
      lžička rozmarýn nasekaný
    • 125
      ml smetana ke šlehání (či zakysaná)
    • 125
      g máslo
    • 1
      hrst bazalka (červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
    • 125
      g camembert
    • mořská sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.
2
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.
3
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.