Telecí Marengo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí maso
    • olej
    • cibule -hrubě pokrájená
    • 300
      g rajčata -menší nebo cherry,pokrájené na půlky
    • 120
      ml bílé víno - suché
    • 2
      stroužek česnek -rozetřený
    • 320
      g čerstvé žampiony -pokrájené na čtvrtky
    • 0,5
      lžíce solamyl (bramborový škrob) na zahuštění,cca
    • sůl a pepř
    • tymián dle chuti
    • petrželka - na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje orestujeme cibuli,pak maso pokrájené na 2,5 cm kostky, osolíme, opepříme. Přidáme rajčata, víno a tolik vody, aby nám všechny přísady přikryla. Vmícháme česnek, tymián a na mírném plameni dusíme téměř doměkka, občas promícháme. Přidáme žampiony a dusíme ještě asi 20 minut. Solamyl rozmícháme se lžící vody a vmícháme k masu, provaříme do zhoustnutí, případně ještě dochutíme solí, pepřem. Podáváme s bramborem, těstovinami nebo rýží, na talíři můžeme posypat petrželkou.
2
* Pokud Vám vadí slupky z rajčat, můžete použít loupaná rajčata.
3
* Lze připravit i z hovězího masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: