Svíčková Wellington (DoPe)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dopefr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg hovězí svíčková
    • 1
      dl worcestrová omáčka na potření masa
    • 2
      hrst tymián
    • 0,5
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      dl olej na orestování masa
    • 500
      g listové těsto pokud možno rolované
    • 1
      ks vejce
    • 0,1
      kg hladká mouka na vyválení těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný kus masa potřeme worchesteovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami, osolíme, opepříme, zakápneme olejem. Vše dobře do svíčkové vetřeme, necháme odležet, alespoň půl hodiny. Maso zprudka a krátce opečeme ze všech stran a necháme zchladnout.
2
Listové těsto rozválíme na 5 mm silný plát. Na vyválený plát těsta vložíme maso, okraje odkrojíme a zarovnáme (odřezky těsta ponecháme stranou na ozdobu). Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, maso zabalíme, po stranách utěsníme a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.
3
V těstě vyřízneme malý otvor (cca 5x2 cm), aby jím během pečení mohla unikat pára a během pečení se nevzdouvalo a nepraskalo. Na otvor vytvarujeme ze zbylého těsta komínek (uvalíme hada a obtočíme kolem otvoru a dozdobíme jím i celou svíčkovou).
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 20-30 minut. Vynikající je s bešamelovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.