Studený boršč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • červená řepa
    • vejce
    • kefír
    • smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • okurka nakládaná či čerstvá
    • cibule nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou řepu a nasekanou cibulku. Uvaříme vejce a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a vše pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
2
Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.
3
Recept pochází z pořadu "U nás v Evropě", ale je tak dobrý, že jsem neodolal zařadit jej do této kuchařky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.