• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Srnčí svíčková
    Napište svůj komentář k receptu

    Srnčí svíčková

    autor: Honzista
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Srnčí svíčková
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 600
        g srnčí kýta
      • 50
        g špek
      • 3
        ks mrkev
      • 1
        ks celer
      • 1
        ks petržel
      • 1
        ks cibule
      • 4
        ks pepř mletý
      • 4
        ks nové koření
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        špetka sůl
      • 50
        g tuk
      • 1
        hrnek vývar zvěřinový
      • máslo
      • 1
        kelímek smetana
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • 2
        lžička cukr
      • 1
        ks citron

    Postup přípravy receptu

    1
    Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření bobkový list, zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby. Když je maso hotové (cca 60 min.), vyndáme jej, vyhodíme bobkový list a rozmixujeme kořenovou zeleninu (ostatní koření ponecháme). Potom přidáme smetanu, zahustíme hladkou moukou a dle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rýžový srnčí hřbet

    Rýžový srnčí hřbet

    Srnčí hřbet na liškách

    Srnčí hřbet na liškách

    Srnčí maso na smetaně

    Srnčí maso na smetaně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lucie Cenek
      Lucie Cenek | 6. 8. 2009 10:08

      dělám také srnčí svíčkovou.....muž muž je myslivec a tak o weekendu střelil, v sobotu naložila /maso zabalila do kořenové zeleniny/ a ponechala do čtvrtka.....maso krásně zjemní. Přidávám ještě karamel...V sobotu budeme mít k obědu.

    • blanka peterkova
      blanka peterkova | 8. 2. 2009 12:03

      Právě jsem dovařila a je vyborna..necham do zitrka rozlezet :)

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 2. 9. 2008 23:34

      Jane, nemám potřebu opisovat stejný recept jen proto aby měl tradiční název, takže by nebylo ani co porovnávat - mrzí mě, že jsi nepochpil podstatu mého komentáře. Geni álně to vyřešil takyautor na LABUŽNÍKovi: "Srnčí jako svíčková na smetaně". Chceš-li, klikni vlevo na DISKUZE - nové příspěvky, můžeme to probrat od Adama, resp.M.D.Rettigové

    • Jan Roleník
      Jan Roleník | 2. 9. 2008 14:41

      Garguláku, Garguláku, nevím jak tomu říkáš Ty, ale u nás je to odjakživa srnčí svíčková. Mimochodem, recept na srnčí na smetaně jsem na Receptech nikde nenašel, buď od té dobroty a napiš jej tam, můžeme pak porovnávat.

    • Petule B.
      Petule B. | 28. 8. 2008 23:01

      :o)))))))))))))

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 28. 8. 2008 20:43

      Roleníku, Roleníku, tím že změníš název "Srnčího na smetaně" nového jídla nevytvoříš, byť by ses sám prošpikoval! Kvalita jídla tím sice neutrpí, ale tudy cesta nevede.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
    Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr Hladká mouka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Smetana Špek Srnčí kýta Sůl Tuk Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené rybí filety

    Zapečené rybí filety

    Cuketo-kokosový zákusek

    Cuketo-kokosový zákusek

    Jiný houbový gulášek

    Jiný houbový gulášek

    Nutella roláda

    Nutella roláda

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Kořeněné chipsy z hlívy

    Kořeněné chipsy z hlívy

    Bramborový salát s řepou

    Bramborový salát s řepou

    Čokoládový koláč "kokoska"

    Čokoládový koláč "kokoska"

    Babiččino kuře na šunce

    Babiččino kuře na šunce

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    31
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    29
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    25
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dáma.cz Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Srnčí svíčková
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí