Srnčí paštika s pistáciemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg srnčí maso bez kosti- plec, žebro
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření - kuličky
    • 50
      ml koňak
    • 350
      g slanina - anglická, moravská... , na plátky pokrájená, cca
    • 150
      g vyloupané nesolené pistacie - nasekané
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky, cibuli a česnek nesekáme nahrubo, dáme do mísy, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme, zakapeme polovinou koňaku a necháme přikryté asi 4 hodiny v chladu odpočinout. Pak ze směsi odstraníme koření. Polovinu slaniny pokrájíme a opečeme a s naloženým masem pomeleme a dochutíme zbytkem koňaku a případně osolíme.
2
Formu na chlebíček vyložíme slaninou tak, aby konce přesahovaly i přes okraje, dno posypeme drceným pepřem, na něj rozetřeme polovinu fáše, posypeme pistáciemi, rozetřeme druhou polovinu fáše, opět opepříme, přehneme na fáš slaninu, kterou máme přes okraje, a povrch zakryjeme alobalem.
3
Pečeme ve vodní lázni při 130°C cca 80 minut. Poté necháme vychladnout a pokrájíme na plátky.
4
Podáváme s čerstvým pečivem, brusinkami...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.