Srbský džuveč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mister Yoda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1000
      g vepřový bůček
    • 500
      g cibule
    • 250
      g sádlo
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • sůl
    • 500
      ml voda
    • 600
      g paprika
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g rajský protlak
    • 50
      g česnek
    • 200
      g rýže
    • 10
      g petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
2
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na polovině dávky tuku. Do základu přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, podusíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Během dušení párkrát promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
3
Zeleninu - rajčata nakrájená na kousky, paprika na proužky - osmahneme na druhé polovině tuku, ochutíme ji třeným česnekem, rajčatovým protlakem a přidáme k masu.
4
Rýži přebereme, dobře propláchneme a promícháme ji s masem. Pokrm zavaříme, přikryjeme poklicí a v troubě dodusíme do měkka.
5
Hotový džuveč podáváme posypaný opláchnutou petrželovou natí.
6
Jako doplněk můžeme podávat chléb nebo slané rohlíky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.