Špenátová pita

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listové těsto
    • listový špenát
    • balkánský sýr
    • česnek
    • cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lžíci oleje zpěníme cibuli a česnek, přidáme koření a špenát, trochu vody a chvilku podusíme.
2
Listové těsto rozválíme na pláty velikosti plechu, každý potřeme olejem, skládáme na plech a každý plát potřeme špenátovou směsí, posypeme trochou kopru a posypeme rozdrobeným balkánem. Upečeme dozlatova.
3
Je dobrá teplá i studená. Můžeme přidat i plátky eidamu nebo kousky taveného sýra.

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    8. 2. 2007 15:09

    Už jsem zkoušela dávat mezi těsto a špenát i bešamel s eidamem, ale s balkánem nám chutná víc a ten kopr tomu dodává zvláštní chuť.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2007 10:48

    No vida, špenátový koláč z listového těsta dělám taky (těsto-špenát-těsto).