Směs na kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso řízek (může být i vepřový)
    • olej
    • kari
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno.
2
Olej rozpálíme a necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme maso obalené v koření a posolené a necháme zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
3
Smetanu smícháme se lžící hladké mouky a vmícháme do omáčky. Necháme prohřát.
4
Jako příloha se hodí cokoli, od rýže přes těstoviny, ale i knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Máří
    Máří |

    17. 7. 2007 15:16

    K masu přidám jednu nakrájenou červenou papriku, může být i pórek, podlévat se ani nemusí - kuřecí je hned hotové. Zakysané smetany dávám dva kelímky. K tomu uvařím těstoviny al dente, smíchám a nechám natáhnout omáčku do těstovin.